12:48:57 26.04.2024
Stiri

FOTO // Alte 20 de familii au revenit la Orhei din străinătate, în baza unui program al Partidului „ȘOR”. Beneficiarii au primit îndemnizația unică de 10 000 de lei

Partide/Comunicate 13.05.2020 15:32 Vizualizări815 Autor: Ziarul National
FOTO // Alte 20 de familii au revenit la Orhei din străinătate, în baza unui program al Partidului „ȘOR”. Beneficiarii au primit îndemnizația unică de 10 000 de lei


Încă 20 de familii din municipiul Orhei, care au revenit recent din străinătate și care au decis să rămână în R. Moldova, au obținut statut de revenit în cadrul programului „Casa mea e Moldova”. Astăzi, reprezentanții acestor familii au primit prima tranșă din indemnizația unică de 10 mii de lei.

Tot astăzi, reprezentanții a șapte familii, care au primit anterior statut de revenit al programului „Casa mea e Moldova” și-au ridicat cea de-a doua tranșă din indemnizația unică, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Autoritățile Orhei susțin că, în prezent, oferă persoanelor revenite suportul necesar pentru a le încadra în câmpul muncii în oraș.

Într-o intervenție live, primarul de onoare al Orheiului, liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, a declarat că în acest an în oraș vor fi realizate mai multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii și a chemat foștii migranți să participe activ la dezvoltarea localității.

„Pentru acest an avem planuri mari în ce privește reconstrucția totală a tuturor drumurilor principale din oraș. Vom renova „OrheiLand”-ul și vom aduce noi agenți economici în oraș, pentru a crea astfel noi locuri de muncă. Am finalizat reconstrucția totală a grădinițelor, la rând sunt școlile. Ne așteaptă la Orhei fapte mărețe”, a declarat Ilan Șor.

Prezentă la eveniment, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a spus că un proiect de susținere a celor reveniți din diasporă este susținut deocamdată numai la Orhei. „Din păcate, guvernarea a refuzat să includă în parlament proiectul nostru de lege pentru susținerea cetățenilor moldoveni din diaspora, care au decis să rămână în patrie”, a spus Tauber.

Programul municipal „Casa mea e Moldova” este implementat la Orhei din 2017, fiind o inițiativă a lui Ilan Șor. Programul urmărește stimularea procesului de reîntoarcere a cetățenilor din străinătate. Până în prezent, „Casa mea e Moldova” a susținut revenirea în municipiul Orhei a peste 200 de familii din diasporă.

Participanții la programul „Casa mea e Moldova” de la Orhei primesc câte o indemnizație unică în valoare de 10 000 mii de lei. De asemenea, cei reveniți și membrii familiilor beneficiază de o amnistie fiscală la impozitele și taxele locale. Membrii familiilor revenite se bucură de compensații lunare la transport și servicii comunale – 100 lei la transportul urban și 300 de lei pentru compensarea unor servicii comunale. În plus, cetățenii reveniți devin beneficiari ai magazinelor și farmaciilor sociale, în care pot procura produse și medicamente la preț redus. Totodată, autoritățile locale le oferă suport în angajarea în câmpul muncii, se mai arată în comunicatul de presă al Partidului „ȘOR”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md