04:13:42 08.05.2024
Stiri

Patru lucruri care ar putea să dispară în 2020. Ce obiecte obișnuite nu s-ar mai putea găsi în casele din întreaga lume

Știri 12.05.2020 20:01 Vizualizări1178 Autor: Ziarul National
Patru lucruri care ar putea să dispară în 2020. Ce obiecte obișnuite nu s-ar mai putea găsi în casele din întreaga lume


Obiceiurile pe Terra se schimba intr-un ritm din ce in ce mai rapid din cauza incalzirii globale si dezvoltarii umane, asa ca unele obiecte pe care azi le consideram uzuale ar putea sa dispara in 2020, scrie Reader’s Digest.

Pe masura ce obiceiurile noastre zilnice se schimba datorita tehnologiei si fenomenele meteo extreme se inmultesc, unele lucruri si locuri ar putea sa dispara pana la finalului anului in anumite locuri de pe planeta.

Plastic de unica folosinta

Nu tot plasticul poate fi eliminat inca, insa un prim pas e eliminarea celui de unica folosinta (pahare, ambalaje, ustensile etc). Dupa ce impactul nociv al plasticului asupra planetei si animalelor a devenit cunoscut la nivel mondial, cumparatorii au cerut companiilor si guvernelor schimbari majore. Mai multe state din lume au interzis deja vanzarea si folosire lor si magazinele au inceput sa ofere ustensile, farfurii etc din materiale biodegradabile.

Dispozitive cu functii ce se gasesc pe smartphone (calculatoare, dispozitive GPS etc)

Smartphone-urile avanseaza pe zi ce trece si includ numeroase functii pentru care foloseam dispozitive diferite in trecut. Calculatoarele obisnuite, dispozitivele GPS si alte asemenea produse au disparut deja din magazinele unor tari.

Pe de alta parte, si componentele smartphone-urilor actuale trebuie sa treaca printr-un proces de restructurare pe viitor din cauza impactului pe care minarea mineralelor necesare producerii telefoanelor il are asupra planetei si minerilor, potrivit The Guardian.

Insule mici

Din cauza incalzirii globale, nivelul marii creste treptat si comunitatile de coasta sunt in pericol. Insa intr-un stadiu mai grav se afla micile insule ce vor fi inghitite de apa. In 2014, satul Vunidogoloa din Fiji a fost abandonat pentru ca cei 100 de rezidenti nu mai puteau face fata valurilor in crestere, scrie Time. Alte insule ce ar putea fi inghite de ape foarte curand se afla in Fiji, Insulele Marshall, Insulele Bahamas si Insulele Maldive.

Becuri incandescente

Mai multe state au interzis comercializarea becurilor incandescente - precum SUA, in 2014, ce a interzis becurile incandescente de 40-100 wati. Aceste becuri sunt inlocuite treptat de becuri mult mai eficiente din punct de vedere al consumului energetic si ar putea fi interzise in mai multe state in 2020.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md