02:21:27 27.04.2024
Stiri

The Times: Activitățile publice ale Reginei Elisabeta a II-a, suspendate pe termen nedeterminat pe fondul pandemiei de COVID-19

Știri 11.05.2020 19:00 Vizualizări982 Autor: Ziarul National
The Times: Activitățile publice ale Reginei Elisabeta a II-a, suspendate pe termen nedeterminat pe fondul pandemiei de COVID-19


Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se va retrage din viața publică timp de mai multe luni, în ceea ce va fi cea mai lungă absență de la îndatoririle oficiale din cei 68 de ani de domnie, decizia fiind luată din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Sunday Times, potrivit Digi24.

Monarhul, în vârstă de 94 de ani, va rămâne la Castelul Windsor pe o durată nedeterminată, loc unde se află încă din luna martie, când a izbucnit pandemia.

În mod obișnuit, mai era luna în care suveranul britanic revenea la Palatul Buckingham, însă acesta va rămâne însă închis pe durata verii.

Angajamentele publice ale reginei prevăzute pentru această vară și începutul toamnei au fost deja anulate, acestea incluzând sărbătoarea Trooping the Colour, ceremonia Ordinului Jaretierei și mai multe garden party-uri, evenimentele preferate ale suveranei.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a adresat vineri, într-un discurs istoric, cetățenilor britanici pentru a comemora împlinirea a 75 de ani de la capitularea necondiționată a Germaniei naziste, eveniment care a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial în Europa.

„Vă vorbesc astăzi la aceeași oră ca și tatăl meu, exact acum 75 de ani. Mesajul său a fost atunci un salut pentru bărbații și femeile de acasă și de peste hotare, care au sacrificat atât de mult în căutarea a ceea ce pe bună dreptate a numit „mare izbăvire”. Războiul fusese un război total; îi afectase pe toți și nimeni nu era imun la impactul său. Fie că sunt bărbații și femeile chemate să slujească; familiile separate între ele; sau oamenii au cerut să-și asume noi roluri și abilități pentru a susține efortul de război, toți aveau un rol de jucat. La început, perspectivele păreau sumbre, finalul îndepărtat, rezultatul incert. Dar am avut credința că cauza era corectă – și această credință, după cum a menționat tatăl meu în difuzarea sa, ne-a dus mai departe. Nu renunțați niciodată, nu disperați niciodată – acesta a fost mesajul Zilei Victoriei”, a spus monarhul britanic.

Discursul solemn de vineri, prilejuit de evenimentul istoric al comemorării a 75 de ani de când armele au tăcut în Europa, a fost cel de-al treilea mesaj susținut de suverana Marii Britanii în ultima lună, după discursurile din 5, respectiv 11 aprilie. Primul mesaj difuzat a stat sub semnul unui gest rar pe fondul pandemiei de coronavirus, fiind pentru a patra oară când regina Elisabeta a II-a s-a adresat națiunii în moment de dificultate națională sau criză. Atunci, ea a împrumutat formula „Ne vom întâlni din nou” de la tatăl său pentru a le insufla speranţă britanicilor izolaţi în case. Cel de-al doilea a reprezentat o premieră, fiind pentru întâia oară când monarhul britanic s-a adresat poporul cu ocazia sărbătorilor de Paști.

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh în viață din lume și cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii, ea urcând pe tronul britanic la 6 februarie 1952.

Izolarea nu va fi ridicată în Marea Britanie în perioada imediat următoare, a declarat duminică seară prim-ministrul Boris Johnson, care a prezentat un plan de a relaxa gradual unele dintre măsurile care au dus la închiderea unei mari părţi a economiei britanice timp de aproape şapte săptămâni. Cei trei pași ai planului de relaxare anunțat de șeful guvernului de la Londra cuprind măsuri cu aplicare în zilele următoare, de la 1 iunie și apoi de la 1 iulie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md