00:06:09 27.04.2024
Stiri

VIDEO // Custodele Coroanei, Margareta, despre rolul Regelui Mihai în cel de-Al Doilea Război Mondial. A schimbat destinul unui continent!

Știri 07.05.2020 07:30 Vizualizări1242 Autor: Ziarul National
VIDEO // Custodele Coroanei, Margareta, despre rolul Regelui Mihai în cel de-Al Doilea Război Mondial. A schimbat destinul unui continent!


Cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, Custodele Coroanei Regale, Margareta, afirmă că tatăl ei, regretatul Rege Mihai I, este cel care „a schimbat destinul unui continent întreg la 23 August 1944”.

„Regele Mihai, tatăl meu, singur alături de Armata lui, a schimbat destinul unui continent întreg, la 23 August 1944. El a întors armele de partea aliaţilor în cel de-Al Doilea Război Mondial. Avea atunci 22 de ani”, s-a adresat Margareta românilor printr-un mesaj video postat pe Facebook.

Ulterior, arată Custodele Coroanei, Regele Mihai avea să reziste „în faţa comuniştilor timp de 50 de ani. Acest om a supravieţuit duşmanilor lui şi a ieşit victorios în lupta cu destinul. Acum, la 75 de ani de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, să nu uităm că Regele Mihai a fost toată viaţa lui alături de români”.

Custodele Coroanei susține că Regele Mihai „a fost născut să iubească şi să muncească pentru România”: „Eram copil atunci când am înţeles că există o parte din acest om care nu ne aparţine nouă, familiei, o parte misterioasă care se aşeza deasupra noastră. Acest sentiment devenea evident când ne vorbea despre o ţară pe o iubea şi pe care o pierduse. Acest om a devenit rege la vârsta de 6 ani. El a fost născut să iubească şi să muncească pentru România. Şi-a îndeplinit menirea în fiecare secundă a vieţii lui, chiar şi atunci când ţara era departe de el şi interzisă lui”.

În mesaj, Majestatea Sa aminteşte de documentarul Războiul Regelui: „Filmul «Războiul Regelui» vine precum ploaia după o lungă secetă, după ani de propagandă comunistă şi necunoaştere, documentarul arată modestia, loialitatea şi curajul Regelui Mihai. Era timpul ca acest film să apară”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md