04:15:07 27.04.2024
Stiri

DOC // Centrul Chișinăului, ocupat de „Ziua Rusiei”: Ajutorul României, întâmpinat de către Chicu la marginea capitalei, iar Dodon va merge să prezinte un camion la IMU

Politică 07.05.2020 09:31 Vizualizări13217 Autor: Ziarul National
DOC // Centrul Chișinăului, ocupat de „Ziua Rusiei”: Ajutorul României, întâmpinat de către Chicu la marginea capitalei, iar Dodon va merge să prezinte un camion la IMU


Premierul Ion Chicu nu mai merge astăzi la Leușeni să întâmpine convoiul cu 20 de camioane pline cu ajutor umanitar, oferit de către România cetățenilor din R. Moldova.

Guvernarea de la Chișinău a decis să primească echipamentele și medicamentele în valoare de 3,5 milioane de euro sub podul din sectorul Telecentru, pe șoseaua Hâncești, unde au solicitat să fie parcate camioanele.

Daca la Leușeni va merge secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Alexandru Holostenco, la podul de la Telecentru va veni premierul Ion Chicu, însoțit de ministra Viorica Dumbrăveanu.



Ajutorul din România va fi însoțit de Marcel-Ioan Vela, ministrul Afacerilor Interne al României, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății al României, și Ana Guțu, secretar de stat la Departamentul pentru Relațiile cu Republica Moldova.

Unul dintre camioane va pleca la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, iar acolo își va face apariția și președintele Igor Dodon să țină un discurs.



Deși au existat mai multe cereri ca ajutorul României să fie prezentat în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului, guvernarea prorusă a R. Moldova a refuzat.

În schimb, aceasta a permis anterior manifestări dedicate „Zilei Rusiei”, chiar în Scuarul Catedralei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md