01:40:10 27.04.2024
Stiri

Impuse se practice prostituția în stradă chiar și pe timp de pandemie: O adolescentă care își racola colegele din gimnaziu, REȚINUTĂ

Social 07.05.2020 11:54 Vizualizări1384 Autor: Ziarul National
Impuse se practice prostituția în stradă chiar și pe timp de pandemie: O adolescentă care își racola colegele din gimnaziu, REȚINUTĂ


Colege din gimnaziu sau adolescente din familii sărace din suburbiile capitalei. Acestea erau țintele unei adolescente de 17 ani din Chișinău, care racola fete pentru a practica prostituția, inclusiv pe strada Calea Moșilor din Chișinău.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță plasarea în arest preventiv, pentru o perioadă de 25 de zile, a adolescentei învinuite de trafic de copii în scop sexual.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 2018-2020, adolescenta a determinat alte adolescente, care proveneau din familii social-vulnerabile, să consume droguri și să presteze servicii sexuale în scop comercial.

Aceasta făcea cunoștință și selecta viitoarele victime pe rețelele de socializare, dar și din rândul elevelor din gimnaziul în care învăța și ea. Ulterior, identifica clienții, stabilea condițiile și închiria spații locative în diferite sectoare ale capitalei în acest scop. De multe ori, victimele erau expuse chiar în stradă, mai exact pe șoseaua Calea Moșilor din capitală.

Zilnic, adolescentele cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani deserveau în jur de 5 - 8 clienți, iar banii primiți de la aceștia erau luați de către învinuită. Victimele acestei fete primeau doar hrană și droguri.

Fetele erau impuse să presteze servicii sexuale chiar și în perioada de pandemie, notează procurorii.

Dacă vinovăția acestei adolescente va fi demonstrată, ea riscă închisoare de până la 12 ani și jumătate, dat fiind faptul că este minoră.

Adolescentei i-au fost asigurate serviciile pedagogului, psihologului și apărătorului. De consiliere psihologică vor beneficia și victimele învinuitei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md