10:43:09 26.04.2024
Stiri

Dodon e SPERIAT? „Într-un ultim act de șantaj, vrea să pună presiune pe judecătorii CC să îi aprobe împrumutul, pe care și-l dorește pentru campania electorală”

Politică 07.05.2020 13:01 Vizualizări3460 Autor: Ziarul National
Dodon e SPERIAT? „Într-un ultim act de șantaj, vrea să pună presiune pe judecătorii CC să îi aprobe împrumutul, pe care și-l dorește pentru campania electorală”


„Astăzi, în R. Moldova se joacă un meci extrem de important. Curtea Constituțională (CC) va decide dacă legea privind împrumutul rusesc este sau nu constituțională. Blocarea creditului rusesc de către CC ar salva R. Moldova de la un acord păgubos, care pune în pericol suveranitatea statului”, menționează analistul politic de la București, Cristian Hrițuc.

Potrivit acestuia, Igor Dodon amenință cu alegeri anticipate, dar în acest caz ar fi vorba de un bluf ordinar.

„Într-un ultim act de șantaj, vrea să pună presiune pe judecătorii Curții să îi aprobe împrumutul pe care și-l dorește pentru campania electorală din acest an. Vrea ca banii rușilor să îi întrebuințeze în lucrări de investiții, pentru a arată R. Moldova se poate descurca fără ajutorul UE, cât și faptul că poate face lucrări de infrastructură. Șantajul pe care îl face astăzi, amenințarea cu alegerile anticipate este însă doar un bluf de pokerist prins că joacă la cacialma”, precizează fostul consilier prezidențial.

În opinia lui Hrițuc, nici măcar electoratul PSRM nu își dorește alegeri anticipate.

„Cetățenii moldoveni nu vor împrumuturi care să îi îndatoreze. Va fi greu să explice inclusiv electoratului propriu necesitatea acestor alegeri, când are o majoritate în Parlament cu care poate lucra. Igor Dodon a intrat în picaj. Șantajul cu alegerie anticipate arată clar că este speriat de consecințele pe care le poate avea la Kremlin blocarea creditului rusesc.

Dodon a lucrat activ doar pentru consolidarea puterii sale, pentru a arăta la Moscova că este „șef” peste R. Moldova. În timpul astă, mulți dintre cei care sunt votanții PSRM văd că puterea nu face nimic pentru un trai mai bun. Curtea Constituțională trebuie să respecte legea și să ignore șantajul puterii”, conchide comentatorul politic.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md