05:17:47 26.04.2024
Stiri

Se DEZINTEGREAZĂ Partidul Democrat? Pavel Filip ar urma să fie DEBARCAT din funcţia de preşedinte

Politică 04.05.2020 07:30 Vizualizări6705 Autor: Ziarul National
Se DEZINTEGREAZĂ Partidul Democrat? Pavel Filip ar urma să fie DEBARCAT din funcţia de preşedinte Facebook


Întâlnire de taină a unor membri marcanți ai PD în ajunul ședinței Consiliului Politic al formațiunii unde se așteaptă decizii importante legate de viitorul partidului, dar și al actualei conduceri.

Astfel, Dumitru Diacov, Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc, dar și fostul director al SIS, Vasile Botnari, au fost surprinși ieri de reporterii Deschide.MD la un hotel din Chișinău la o întrevedere cu Alexandru Vâlcu, un personaj extrem de influent din anturajul lui Igor Dodon. Întrevederea dintre democrați și omul lui Dodon a durat mai multe ore.

Potrivit surselor Deschide.MD, democrații ar fi primit indicații de la Alexandru Vâlcu, omul lui Igor Dodon, despre acțiunile pe care trebuie să le deruleze cei prezenți, cunoscuți și ca grupul Andronachi-Nichiforciuc, atât la ședința de mâine cât și mai departe în funcție de deznodământul acesteia.

În ultima perioadă au apărut numeroase informații despre situația tensionată din interioriul PD și mai ales despre o posibilă debarcare a lui Pavel Filip din funcția de președinte al formațiunii.

De asemenea, surse din interiorul formaținuii susțin că nemulțumirea membrilor din teritoriu a crescut semnificativ datorită faptului că PD a fost subordonat lui Dodon și s-ar fi transformat într-un instrument pentru asigurarea și perpetuarea afacerilor lui Adronachi și Nichiforciuc.

Totodată, aceleași surse din cadrul PD afirmă că mai mulți deputați sunt „ținuți aproape” de către grupul Andronachi-Nichiforciuc, inclusiv prin șantajarea cu dosare penale.

Încă de înainte de formarea alianței PSRM-PD au apărut informații despre apropierea lui Andronachi și Nichiforciuc de Igor Dodon, de o continuare sub oblăduirea actualului președinte a vechilor afaceri controlate anterior de Vlad Plahotniuc.

De precizat că sâmbăta, 2 mai, Nichiforciuc a scris pe rețele sociale cu referire la plecarea Ruxandei Glavan: „Politica înseamnă lupta pentru democrația internă în partid spre binele țării. Îmi pare rău că, colega noastră dna Ruxanda Glavan a luat această decizie. Înțeleg și de ce. Este adevărat că a avut multe motive, dar era mai bine să discutăm în interiorul partidului înainte de a face acest pas. Au fost bune și rele pe parcurs, dar este important să păstrăm partidul unit și puternic. Aș fi preferat să aibă răbdare până luni, când democrația veritabilă din PD va mai face un pas înainte”.

Totodată, informația cu privire la unele evenimente ce ar urma să aibă loc luni, 4 mai, au fost confirmate și de Dumitru Diacov.

„Noi vom avea discuții privind situația din PD și sper că aceastea vor fi liniștite și gândite foarte bine. Acum starea de lucruri e foarte grea, pentru că întreaga „diasporă” (n.n. așa îi spun unii deputați fostului lider PD, Vladimir Plahotnic) lucrează împotriva noastră”, a declarat Diacov pentru Unimedia.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md