07:29:30 26.04.2024
Stiri

CINISM // China ar fi încercat să SCOATĂ BANI din tratamentul anti-COVID-19 înainte ca pandemia să explodeze

Știri 26.04.2020 20:01 Vizualizări1906 Autor: Ziarul National
CINISM // China ar fi încercat să SCOATĂ BANI din tratamentul anti-COVID-19 înainte ca pandemia să explodeze


China a încercat să breveteze un medicament împotriva COVID-19 și să câștige bani înainte de a avertiza lumea de virus, scrie presa internațională. Beijingul a încercat să breveteze potențialul medicament împotriva COVID-19, Remdesivir, la o zi după ce oficialii chinezi au avut informația de la specialiști că virusul este transmisibil între oameni.

Pe data de 21 ianuarie a fost depusă o cerere de brevetare pentru utilizare comercială a Remdesivir în China. Aplicația a fost făcută de bio-laboratorul secret al Institutului de Virusologie din Wuhan, scrie Daily Mail, transmite gandul.info.

Faptul că oficialii chinezi s-au grăbit cu patentarea posibilului medicament dovedește faptul că ar putea fi vorba de o acoperire a pandemiei izbucnite anul trecut la Wuhan și sugerează că înțelegerea Chinei cu privire la virus a fost departe de impresia dată de poziția sa publică.

Tom Tugendhat, președintele Comitetului de Afaceri Externe din Marea Britanie, s-a alăturat persoanelor care solicită o anchetă completă și independentă a rolului Chinei în actuala pandemie.

„Este destul de clar că există foarte multe lucruri pe care nu le cunoaștem despre apariția acestei boli și despre modul în care a fost abordată”, a spus el. „Cu toții trebuie să învățăm lecțiile focarului, astfel încât comunitatea internațională să poată răspunde mai bine în viitor.”

Documente secrete ajunse în mass-media săptămâna trecută arătau că oficialii din China știau că se confruntă cu o epidemie și că au întârziat să avertizeze opinia publică timp de șase zile.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md