18:51:13 26.04.2024
Stiri

O biserică din Bălți a REFUZAT cei 3 000 de lei „de la Igor Nicolaevici”: „Donațiile trebuie direcționate către spitalele din R. Moldova... Beneficiind de astfel de donații, preoții vor trebui să facă politică”

Politică 18.04.2020 18:42 Vizualizări2185 Autor: Ziarul National
O biserică din Bălți a REFUZAT cei 3 000 de lei „de la Igor Nicolaevici”: „Donațiile trebuie direcționate către spitalele din R. Moldova... Beneficiind de astfel de donații, preoții vor trebui să facă politică” Facebook


Biserica „Sfântul Panteleimon” din Bălți a refuzat ajutorul de 3 000 de lei acordat la inițiativa președintelui Igor Dodon. Consiliul bisericesc consideră că, în contextul pandemiei COVID – 19, toate donațiile trebuie direcționate către spitale și populația sărăcită.

„În R. Moldova, biserica este separată de stat. Biserica noastră se autogestionează din suportul enoriașilor și agenților economici, care ne ajuta cu suport tehnic și material. Pe moment avem și noi greutățile noastre, dar considerăm oportun că toate donațiile trebuie direcționate către spitalele din R. Moldova și pentru susținerea populației sărăcite de criza provocată de pandemie. Principiul laicității spune că statul își tratează cetățenii în mod egal și nu preferențial, adică în funcție de credință, afiliere religioasă sau lipsa ei”, se artă într-un comunicat de presă al Bisericii „Sfântul Pantelemon” din Bălți.

De asemenea, Consiliul bisericii respective crede că, ulterior, preoții vor trebui să plătească un anumit preț pentru cei 3 000 de lei de la președintele Dodon.

Citește și: „Câte 3 000 de lei de la Igor Nicolaevici”. Preoții Mitropoliei Moldovei din raionul Călărași au fost RĂSPLĂTIȚI: „Președintele raionului a mers cu TORBA CU BANI și a MITUIT preoții înaintea alegerilor”

„Principiul „eu ție, tu mie” este cel care pune în situație preoții. Beneficiind de astfel de donații, aceștia vor trebui să achite un preț oarecare după și, vor sau nu vor, preoții vor trebui să facă politică”, se arată în același mesaj al bisericii conduse de parohul Anatol Spătaru, soțul deputatei PPDA, Arina Spătaru.

CITIȚI și Mitropolia Basarabiei, ajutor de SUTE de mii de lei și tone de produse alimentare oferite cetățenilor R. Moldova pe timpul pandemiei de COVID-19

De menționat că Igor Dodon a promis anterior suport pentru Mitropolia Moldovei, fără să spune de unde va lua bani pentru a-i acorda preoților.

Pe parcursul zilei de vineri, preoții din Călărași subordonați Mitropoliei Moldovei au primit câte 3 000 de lei. Președintele raionului Călărași, Ștefan Bolea, a avut grijă să le transmită fețelor bisericești că „banii sunt de la Igor Nicolaevici Dodon”.

Menționăm că în R. Moldova sunt în jur de 1 000 de parohii subordonate Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove care, la rândul ei, este subordonată Patriarhiei Ruse. Un calcul simplu arată că președintele ar fi scos „din buzunar” în jur de 3 000 000 de lei pentru a plăti preoții înainte de Paște.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md