07:49:07 26.04.2024
Stiri

VIDEO EMOȚIONANT // Asistentul MEDICAL, care a spart tăcerea cu privire la echiparea PRECARĂ a angajaților medicali, a fost AUZIT. „E realitatea pe care o avem. Dacă le este RUȘINE de această realitate, atunci e problema lor”

Social 12.04.2020 11:20 Vizualizări1955 Autor: Ziarul National
VIDEO EMOȚIONANT // Asistentul MEDICAL, care a spart tăcerea cu privire la echiparea PRECARĂ a angajaților medicali, a fost AUZIT. „E realitatea pe care o avem. Dacă le este RUȘINE de această realitate, atunci e problema lor”


Asistentul medical Eugeniu Cebotari, care ieri a demonstrat că medicii de pe ambulanță nu sunt echipați corespunzător, acest lucru fiind o cauză importantă a numeroaselor infectări cu COVID-19 ale cadrelor medicale, a fost auzit de autorități. După ce a făcut live-ul de pe Facebook, tânărul a primit de la superiori măști corespunzătoare, care diminuează riscul de infectare cu coronavirus în timpul intervențiilor.

Rușinat, Eugeniu Cebotari spune că nu s-a așteptat că imaginile postate de el vor fi urmărite de atât de mulți oameni și că va fi încurajat: „Niciodată nu am crezut că acest caz va lua amploare. Au trecut 24 de ore de la postarea acelor imagini, dar nu am fost amenințat sau persecutat de cineva. Nimeni nu mi-a zis că voi fi concediat. Cel puțin, deocamdată. Dacă se va întâmpla așa, atunci vă voi da de știre, nu o să tac”.

De asemenea, asistentul a menționat că în postarea sa de ieri nu s-a referit la costumele de protecție, ci doar la calitatea necorespunzătoare a măștilor de protecție, mănușilor și ochelarilor. „Costumele sunt de o calitate bună. Eu am vorbit despre măști, mănuși și ochelari. După postarea mea, în jurul ore 19.00, am primit măști de protecție. Sunt de o calitate decentă, au fixator, materialul este permiabil și nu te sufoci. În masca pe care v-am arătat-o ieri te sufoci, mai ales când îți pui ochelarii.

Civeva spunea că debitez. Acestea nu sunt aberații. Este realitatea pe care o avem. Dacă le este rușine de această realitate, atunci e problema lor. Eu cred că s-a putut de luat măsuri. Dacă s-a putut ieri aduce măști, după ce am făcut postarea, înseamnă că există posibilitatea și ar trebui să fie doar dorință.

Eu nu sunt medic. Sunt un simplu asistent medical și am vrut să atrag atenția la breșele pe care le avem. Nu e vorba doar că nu ne dezbrăcăm corect de echipament. Lipsa echipamentelor necesare este un factor important în infectarea noastră”, a conchis tânărul asistent medical.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md