08:41:18 26.04.2024
Stiri

AMBASADORII, chemați să-i ajute pe moldovenii BLOCAȚI peste hotare: „Nu mai așteptați „indicații prețioase” de la Dodon. Ei au descurajat revenirea cetățenilor noștri cu declarațiile lor aberante. Ei urăsc cronic diaspora noastră...”

Politică 31.03.2020 11:33 Vizualizări2345 Autor: Ziarul National
AMBASADORII, chemați să-i ajute pe moldovenii BLOCAȚI peste hotare: „Nu mai așteptați „indicații prețioase” de la Dodon. Ei au descurajat revenirea cetățenilor noștri cu declarațiile lor aberante. Ei urăsc cronic diaspora noastră...” Facebook


Ambasadorii R. Moldova sunt îndemnați să dea dovadă de inițiativă și să ajute moldovenii blocați peste hotare din cauza pandemiei de COVID – 19. „Nu mai așteptați „indicații prețioase” de la Igor Dodon sau de la alți „experți virusologi” guvernamentali. Aceștia au descurajat revenirea acasă a cetățenilor noștri cu declarațiile lor aberante și cinice de ordin politic și financiar. Ei urăsc cronic diaspora noastră europeană și o acceptă doar pe cea din Federația Rusă”, a declarat deputatul Iurie Reniță.

Fostul ambasador al R. Moldova în România afirmă că în ultimele zile a fost abordat de foarte mulți cetățeni blocați peste hotare, cu solicitarea insistentă de a-i ajuta să revină acasă.

Citește și: Premierul Chicu oferă DETALII despre zborurile CHARTER, care vor fi puse la dispoziția moldovenilor BLOCAȚI peste hotare „Astăzi, în jur de 220 persoane au fost induse în eroare de ESCROCI, inclusiv politici”

„Situația este mult prea complicată și necesită o intervenție cât mai responsabilă și promptă a instituțiilor statului și, în primul rând, a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). E o situație neordinară, de aceea se impun și acțiuni pe potrivă. Grija, asistența concretă și promptă față de cetățenii aflați in dificultate peste hotare trebuie să devină preocuparea absolută a diplomaților din centrala ministerului și a misiunilor noastre diplomatice. Aș sugera colegilor diplomați să-și dubleze sau chiar tripleze eforturile pentru a asista cetățenii noștri să revină acasă. Ei se confruntă cu probleme extrem de complicate, soluționarea cărora, în mare parte, depinde de abilitatea și profesionalismul corpului diplomatic, deopotrivă cu capacitățile organizatorice ale autorităților centrale de la Chișinău”, precizează deputatul.

Diplomatul spune că știe foarte bine cum funcționează mecanismul birocratic de adoptare a unor decizii ministeriale și guvernamentale: „Aș face apel la spiritul de inițiativă și responsabilitatea profesională a diplomaților noștri. Identificați soluții neordinare pentru a facilita revenirea cât mai grabnică a concetățenilor noștri acasă. MAEIE și misiunile diplomatice au suficiente posibilități legale de a reacționa adecvat, pe potriva situației complicate pe care o parcurgem cu toții”.

De menționat că mai multe state și-au închis hotarele, iar cetățenii moldoveni pot ajunge acasă doar pe calea aerului. Autoritățile R. Moldova au luat decizia să închidă traficul aerian și, actualmente, sunt permise doar cursele charter, care sunt autorizate de Comisia pentru Situații Excepționale. Pentru astăzi și următoarele zile au fost autorizate câteva curse, însă acestea sunt insuficiente, având în vedere numărul de solicitări depuse de cătățenii R. Moldova aflați în străinătate.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md