04:34:54 26.04.2024
Stiri

Liderul separatist Krasnoselski vrea ca testele pentru CORONAVIRUS să fie făcute la Tiraspol

Știri 31.03.2020 15:41 Vizualizări1179 Autor: Ziarul National
Liderul separatist Krasnoselski vrea ca testele pentru CORONAVIRUS să fie făcute la Tiraspol novostipmr.com


Liderul separatist Vadim Krasnoselski a dat indicații să fie identificate soluții ca testele pentru coronavirusul de tip nou să fie făcute la Tiraspol și nu la Chișinău pentru cetățenii domiciliați în stânga Nistrului.

Până la ora actuală, 24 de persoane din regiunea transnistreană au fost testate pozitiv cu COVID – 19, dintre care șase au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Așa-zisul minister al sănătății din regiunea transnistreană menționează că în fiecare zi sunt în jur de 200 de chemări ale ambulanței, iar în 50 de cazuri e vorba de persoane suspectate că ar fi infectate cu COVID - 19.

Potrivit agenției Infotag, cu referire la datele centrului operațional local, duminică-seară 66 de persoane, inclusiv nouă minori, se aflau în spitalul din raionul Slobozia, care a fost transformat în spital de boli infecțioase. Medicii susţin că starea majorității celor 18 pacienți cu COVID-19 este medie. Trei persoane au pneumonie.

Unul dintre pacienți, un locuitor al oralului Tiraspol, în vârstă de 59 de ani, a fost dus la spitalul de boli infecțioase de la spitalul central din Tiraspol. Din secția de pulmonologie, unde a fost internată persoana infectată, opt persoane au fost internate în spitalul raional din Slobozia cu diagnosticul de pneumonie.

Prin decizia centrului operațional, întreaga secţie își suspendă temporar activitatea. Pacienții și personalul medical care au intrat în contact cu pacientul infectat cu COVID-19 au fost plasați în regim de urgență în dispensarul „Solnecinîi”. În perioada de izolare, ei vor fi sub supravegherea medicilor. Au fost prelevate toate probele pentru analiză.

Tot acolo, sub supravegherea medicilor se află peste 100 de angajați ai Centralei de la Cuciurgan, care au contactat cu un coleg bolnav.

Duminică, la spitalul raional din Slobozia au fost aduse în total 26 de persoane suspectate cu coronavirus. Printre acestea se numără locuitori din Tiraspol, Bender, Râbniţa, ai mai multor sate din raioanele Slobozia și Râbniţa. Analizele acestor pacienți sunt trimise la Chișinău.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md