14:06:39 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Cel mai MARE număr de cazuri confirmate cu COVID-19, anunțate într-o zi singură zi în R. Moldova: Bilanțul ajunge la 353 de persoane infectate

Social 31.03.2020 17:22 Vizualizări2607 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cel mai MARE număr de cazuri confirmate cu COVID-19, anunțate într-o zi singură zi în R. Moldova: Bilanțul ajunge la 353 de persoane infectate


Autoritățile raportează încă 55 de cazuri confirmate cu COVID-19 în R. Moldova, acesta fiind cel mai mare număr anunțat într-o singură zi începând cu 7 martie curent, de când a fost înregistrat primul caz de coronavirus de tip nou.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 ajunge la 353.



Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat astăzi, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, că în total au fost testate în ultimele 24 de ore 280 de persoane, iar șapte dintre cazurile confirmate vizează persoane revenite din Marea Britanie (șase) și Austria (una).

Tot astăzi au fost externate încă patru persoane vindecate de COVID-19, numărul pacienților tratați ridicându-se la 22.

Ministra Dumbrăveanu a anunțat, de asemenea, încă două decese provocate de noul coronavirus - unul fiind înregistrat pe 29 martie curent în Transnistria, iar altul în această dimineață la Spitalul raional din Edineț.

„Am luat legătură cu sistemul spitalicesc din stânga Nistrului, s-a confirmat că pe 29 martie a decedat o persoană care a fost confirmată cu COVID-19. Astăzi am primit informația despre un pacient internat la Spitalul din Edineț, este vorba de un bărbat originar din alt raion, care a decedat. Atunci când au fost prelevate probele, pentru că exista suspiciune la COVID-19, s-a ascuns informația că bărbatul a fost în contact cu anumite persoane. Drept rezultat, acest pacient a intrat în contact cu un număr impunător de lucrători medicali. Știu că o să apară întrebări de ce a rămas spitalizat la Edineț, dar atunci când persoana s-a adresat, după ce i-au fost făcute investigațiile medicale, și-a pierdut cunoștința. Medicii au luat decizia că transportarea pacientului la o instituție medicală strategică nu este posibilă, a rămas izolat, iar până să ajungă rezultatele, am aflat că persoana este decedată. Acum este evaluat cercul de persoane cu care bărbatul decedat a fost în contact”, a afirmat ministra.



Menționăm că numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 în R. Moldova s-a ridicat la patru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md