01:13:53 27.04.2024
Stiri

Ciuma sau Covidul Roșu? Donațiile de măști ale deputaților și ex-deputaților

Politică 29.03.2020 12:18 Vizualizări2395 Autor: Ziarul National
Ciuma sau Covidul Roșu? Donațiile de măști ale deputaților și ex-deputaților


Trustia, elegii politikoase

Cine zicea că miniștrii înalți cât prăjinile sunt dotați cu IQ-uri de galline? Alexandru Pânzari, cel mai înalt ministru al Apărării de la Lisabona la Bladibostok, dezminte această prejudecată (care e de fapt o calomnie a piticilor). El nu a scos la întâmplare din capul său pătrat ideea mobilizării armatei naționale cu blindate, mitraliere și tunuri împotriva coronavirusului.

În cea mai bună tradiție polițistă autohtonă, el s-a bazat pe studii științifice: "Sunt niște studii științifice care arată că oamenii reacționează altfel când vine o echipă de oameni înarmați, echipați, disciplinați, cu un automobil gen ale noastre, care este tehnică de luptă. Reacția 100% este una ascultătoare când trece un așa automobil și trece mesajul prin localitate", a explicat el convingător, răspunzând cârcotașilor.

Nu e vina lui că studiile științifice nu au luat în considerare coronavirușii care nu citesc studiile științifice. Dacă dl Pânzari ar dispune de tancuri și rachete, măcar cu rază medie sau chiar mică de acțiune, de cele balistice nu mai spunem, atunci reacția huntei covidiste ar fi cu totul alta, 1 000% ascultătoare.

Acum stau și mă gândesc de ce nimeni nu ia în calcul originea autohtonă a coronavirusului, atribuind paternitatea fie americanilor, fie chinezilor, fie rușilor? Unde e mândria noastră mioritică de gen masculin, de ce se ignoră ipoteza că Covid-19 ar fi putut fi dezvoltat în beciul reședinței de la Condrița? Nu vă amintiți de deputatul socialist Grigore Novac, care a vizitat Coreea de Nord, iar de acolo până-n China e o azvârlitură de băț. Cu ce scop? Măcar și pentru a-i pune la punct pe cei plecați la muncă peste hotare, care l-au numit pe pșâdinte Ciumă Roșie. Acum Dodon se răzbună cu succes, le dă lecții de patriotism, refuzând să-i primească acasă. Recunoașteți că ați greșit lamentabil, stimabililor, și cereți-i iertare, altfel veți sta până după alegerile prezidențiale prin gări și aeroporturi internaționale! Dodon nu este Ciumă Roșie, el este Covidul Roșu!

PS: Din surse demne de încredere, care nu au dat greș până acum, aflăm că deputații vor anunța curând donații impresionante de măști, de care duc lipsă acută spitalele și farmaciile și de care nu mai e nevoie în Parlament, în legătură cu schimbarea intempestivă a conjuncturii politice și geopolitice. Cel mai mare număr de măști sunt de tipul „stat capturat”, „dezoligarhizare”, „lupta cu corupția”, „depolitizarea instituțiilor de stat” „fără geopolitică”, „proeuropean”, „frați români”… Printre deputați, cele mai multe donații de măști le-au făcut:
Dumitru Diacov – 398 buc.
Zinaida Greceanîi – 201 buc.
Bogdat Țîrdea – 106 buc.
Alexanru Slusari – 29 buc.
Pavel Filip -24 buc.
Mihail Popșoi – 18 buc.
Au contribuit și unii ex-deputați. S-a evidențiat liderul comunist Vladimir Voronin care a donat măști de „comunist”, „lider național”, „creștin ortodox”, „ctitor de biserici și mănăstiri” „internaționalist”, „altruist”, „proeuropean”, „rusofil”, „nostalgic”, „anticapitalist”, „sărac și curat”, „naționalist”, „românofob”, „buchinist”, „familist”, „feminist”, „lesbian” etcetera. Dar nu ne grăbim să anunțăm câștigătorul. Se mai așteaptă un colet voluminos din Maiami, de la Vlad Plahotniuc, și încă nu a fost despachetat containerul cu măștile lui Igor Dodon.

Al vostru pingolin, ikariat wariootian, Ion Buraga

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md