21:59:09 26.04.2024
Stiri

MSMPS respinge informațiile prezentate de Avocatul Poporului: „Persoane anonime au indicat două unități spitalicești care dispun de echipamentul necesar”

Social 25.03.2020 13:58 Vizualizări1607 Autor: Ziarul National
MSMPS respinge informațiile prezentate de Avocatul Poporului: „Persoane anonime au indicat două unități spitalicești care dispun de echipamentul necesar”


Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) îl acuză pe Avocatul Poporului că ar opera cu „informații neverificate oficial”, atunci când afirmă că „un număr impunător de medici” intenționează să plece din sistem, pentru că nu sunt asigurați cu echipamentul necesar în lupta cu pandemia de COVID-19.

„Pentru a afla dacă într-adevăr există o astfel de problemă, am solicitat detalii Avocatului Poporului ca să putem interveni imediat, dacă este cazul. Ni s-a spus că informația a fost obținută de la persoane anonime și s-au indicat două unități spitalicești, care în realitate dispun de echipamentul necesar și conducea acestora nu a venit până la această etapă cu solicitări de suplimentare cu echipamente și medicamente”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

CITIȚI și Un număr IMPUNĂTOR de medici din R. Moldova intenționează să-și prezinte DEMISIA, pentru că sunt puși să lupte „în prima linie” cu COVID-19 fără echipament de protecție: Promisiunea ministrei Sănătății

Sursa citată dă asigurări că instituțiile medicale, în mod special cele implicate în combaterea virusului COVID-19, dispun de echipamentul tehnico-material necesar pentru protecția personalului medical.

MSMPS afirmă că managerii instituțiilor medico-sanitare sunt direct responsabili de asigurarea funcționalității instituțiilor medicale, care include personal medical, medicamente, echipamente de protecție și consumabile. Dacă întâmpină probleme cu stocul de materiale, anunță imediat ministerul și se intervine operativ.

Totodată, începând cu 25 februarie, instituțiile medicale raportează săptămânal ministerului despre asigurarea cu echipamente de protecție și medicamente: „În urma analizei rapoartelor, toate instituțiile medicale sunt aprovizionate cu echipamente de protecție, consumabile și medicamente”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md