07:40:01 26.04.2024
Stiri

Directorul Spitalului Clinic Republican a fost DEMIS. Acesta a oferit anterior detalii presei despre infectarea unui medic cu COVID – 19

Social 24.03.2020 20:00 Vizualizări5213 Autor: Ziarul National
Directorul Spitalului Clinic Republican a fost DEMIS. Acesta a oferit anterior detalii presei despre infectarea unui medic cu COVID – 19


Directorul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru, a fost demis astăzi din funcție, în urma deciziei luate de Comisia pentru Situații Excepționale. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu.

Citește și: Un medic de la Spitalul Clinic Republican s-a infectat cu COVID -19. Alţi şase medici sunt în CARANTINĂ. Prima REACŢIE a MSMPS

Premierul nu a dezvăluit motivul pentru care a fost demis Anatol Ciubotaru, cel care zilele trecute confirma pentru jurnaliști că un medic al Spitalului Clinic Republican a fost infectat cu COVID – 19, iar alți șase au fost plasați în carantină, deoarece au intrat în contact cu angajatul infectat.

Citește și: Încă patru angajați de la Spitalul Republican ar fi infectați cu COVID-19: Reacția MSMPS

„Pentru ca Spitalul Clinic Republican să facă față provocărilor, s-a luat decizia de a opera modificări la nivel de management al instituției. Astfel, va fi înlocuit actualul director”, a precizat Ion Chicu.

Menționăm că încă patru angajați ai instituției sunt suspectați că s-ar fi infectat cu noul coronavirus, diagnosticul fiind confirmat, deocamdată, în cadrul unui laborator privat.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că cei patru angajați urmează a fi testați repetat în cadrul laboratorului Angenției Naționale pentru Sănătate Publică, singurul din R. Moldova acreditat de către Organizația Mondială a Sănătății, iar o anchetă internă ar urma să stabilească dacă acești angajați de la SCR s-ar fi infectat „în timpul actului medical”.

Autoritățile îi reproșează lui Ciubotaru că ar fi luat decizia de a efectua teste pentru COVID-19 angajaților suspectați la un laborator privat, fără să discute cu MSMPS.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md