15:41:02 26.04.2024
Stiri

IALOVENI: Patru persoane amendate cu aproape 100 de MII de lei, pentru că au ieșit din case, deși au revenit recent de peste hotare

Social 21.03.2020 15:59 Vizualizări72991 Autor: Ziarul National
IALOVENI: Patru persoane amendate cu aproape 100 de MII de lei, pentru că au ieșit din case, deși au revenit recent de peste hotare


Au revenit de peste hotare, dar nu respectă somațiile autorităților de a se autoizola la domiciliu timp de 14 zile.

Inspectoratul de Poliție Ialoveni anunță că a amendat deja patru cetățeni care au sfidat regulile impuse pe timp de pandemie, iar suma amenzilor se ridică, în total, la 92 500 de lei.

Într-un caz, Poliția a fost sesizată despre faptul că un agent economic își continua nestingherit activitatea, deși, potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, toate unitățile comerciale au fost închise, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor și benzinăriilor.

CITIȚI și PRIMELE SANCȚIUNI aplicate de Poliție celor care NU respectă interdicțiile impuse de autorități pentru împiedicarea extinderii virusului COVID-19

În alt caz, Poliția a intervenit, împreună cu medicii, într-o localitate ca să preia o persoană revenită din zona de risc și nu respecta regimul de izolare la domiciliu. Aceasta a fost transportată într-o instituție medicală din Chișinău.

„Poliția din Ialoveni, în conlucrare cu autoritățile locale, va continua să verifice teritoriile administrative, spațiile publice și vor intensifica activitățile de monitorizare a persoanelor care se află în autoizolare și carantină”, cităm dintr-un comunicat al IP Ialoveni care îndemană cetățenii să stea obligatoriu în carantină timp de 14 zile, dacă au revenit dintr-o țară din zona de risc, infectată cu noul coronavirus.

Oamenii legii afirmă că cei veniți de peste hotare nu trebuie să intre în contact cu alte persoane și nici să primească vizitatori.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în prezent peste 24,2 mii de persoane sunt monitorizate în vederea respectării regimului de izolare la domiciliu pentru a evita răspândirea COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md