07:46:57 27.04.2024
Stiri

UPDATE, MĂRTURII din SPITAL // Un angajat dintr-o instituție de stat, diagnosticat cu COVID-19, după ce s-ar fi molipsit de la un DANEZ. Acesta vine cu precizări

Social 20.03.2020 19:51 Vizualizări4887 Autor: Ziarul National
UPDATE, MĂRTURII din SPITAL // Un angajat dintr-o instituție de stat, diagnosticat cu COVID-19, după ce s-ar fi molipsit de la un DANEZ. Acesta vine cu precizări


UPDATE // La puțin timp după publicarea acestei știri, am fost contactați de eroul materialului.
Deși cunoscuții săi ne-au spus că vor să-l ajute, povestindu-ne cazul, aflând detaliile chiar de la el, R. a infirmat cele spuse de ei.

Tânărul a menționat că beneficiază de condiții bune, dar mai ales de grija medicilor. „Nici nu vă dați seama ce muncă enormă depun acești medici. Pe această cale vreau să le mulțumesc. Eu mă simt mai bine și merg spre însănătoșire. Sunt sigur că mă fac bine. Eu nu sunt vinovat de ce mi s-a întâmplat. Sănatate tuturor”, ne-a spus tânărul.

***********************

Un angajat al Institutului Național de Metrologie a fost diagnosticat pozitiv cu COVID – 19, după ce a participat la un curs de instuire ținut de un expert danez. Seminarul respectiv a avut loc în perioada 9-13 martie curent, iar tânărul s-a simțit rău pe 15 martie. Ieri a venit și confirmarea - a fost testat pozitiv la COVID-19 și a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Colegii tânărului, care este originar din Călărași, au vorbit cu el și ne-au spus că acesta este foarte speriat. Teama i se adâncește odată ce, în 24 de ore de când a fost confirmat noul coronavirus în cazul său, a primit o singură pastilă și i-a fost administrată doar o injecție.

Cunoscuții tânărului presupun că acesta s-ar fi infectat cu COVID-19 de la un expert danez. La acel curs mai multe persoane au interacționat cu cetățeanul străin, iar numărul persoanelor infectate ar putea crește, cred ei.

Cazul respectiv este confirmat și de Institutul Național de Metrologie. Începând de astăzi, instituția a intrat în carantină pentru 14 zile, deoarece un angajat al acesteia a fost testat pozitiv la COVID-19.

Amintim că numărul persoanelor infectate cu acest coronavirus de tip nou a ajuns la 66 în R. Moldova, iar alte 83 de persoane sunt suspectate că s-ar fi infectat cu COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md