19:13:33 26.04.2024
Stiri

Un vicepreședinte al PD recunoaște: Democrații și socialiștii s-au ÎNȚELES și în privința alegerilor PREZIDENȚIALE. „Este logic ca partidele care fac parte din coaliție să se SUSȚINĂ reciproc. Scopul e câștigarea scrutinului”

Politică 18.03.2020 08:00 Vizualizări2260 Autor: Ziarul National
Un vicepreședinte al PD recunoaște: Democrații și socialiștii s-au ÎNȚELES și în privința alegerilor PREZIDENȚIALE. „Este logic ca partidele care fac parte din coaliție să se SUSȚINĂ reciproc. Scopul e câștigarea scrutinului”


PSRM și PD s-au înțeles în cadrul negocierilor privind formarea Coaliției Social-Democrate pentru Moldova și în privința alegerilor prezidențiale, susține vicepreședintele democraţilor, Eugeniu Nichiforciuc.

Citește și: Dedesubturile alianței dintre PSRM – PD: „Pentru fidelidate vor fi răsplătiţi. Cum? Cu funcţia de PRIM-MINISTRU. După prezidenţiale”

„Despre alegerile prezidențiale se discută, pentru că suntem într-un an când au loc alegerile. PD va decide în cadrul partidului dacă va avea candidat la prezidențiale. La ziua de astăzi pot să vă spun că echipa își dorește ca PD să aibă candidat la prezidențiale. Urmează să vedem cum vor evolua lucrurile, care va fi situația, beneficiile împlicării în campania prezidențială. După asta vom lua o decizie”, a spus Nichiforciuc, în cadrul unei emisiuni de la N4.

CITIȚI și DOC // Ce prevede ACORDUL de creare a Coaliției Social-Democrate pentru Moldova, semnat astăzi de către deputații PSRM și cei ai PD

Întrebat dacă Igor Dodon a cerut expres în cadrul negocierilor susținerea în alegerile prezidențiale, Nichiforciuc a răspuns: „Hmm, dacă noi suntem într-o coaliție, este logic ca partidele care fac parte din această coaliție să se susțină reciproc. Poate fi vorba de turul II al alegerilor prezidențiale, unde candidatul PD să susțină candidatul PSRM. Metodele de susținere sunt diferite. Au fost discuții generale. Scopul acestor discuții a fost câștigarea alegerilor prezidențiale de către candidatul PD sau PSRM”, a punctat vicepreședintele PD.

Citește și: VIDEO // PSRM - PD s-au ÎNȚELES: Au semnat ACORDUL de constituire a noii coaliții de guvernare. MINIȘTRII propuși de PD

De menționat că luni, în plină pandemie de COVID 19, PSRM și PD au semnat acordul de formare a Coaliției Social-Democrate pentru Moldova. PD a primit cinci fotolii în Cabinetul Ion Chicu pentru că a intrat la guvernare alături de PSRM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md