12:08:49 26.04.2024
Stiri

COVID-19 // Cancelarul german Angela Merkel, declarație-șoc: „Până la 70% din populaţia Germaniei riscă să fie infectată”

Știri 12.03.2020 07:00 Vizualizări3757 Autor: Ziarul National


COVID-19 // Cancelarul german Angela Merkel, declarație-șoc: „Până la 70% din populaţia Germaniei riscă să fie infectată”

În prima ei conferinţă de presă pe tema Covid-19, cancelarul Angela Merkel a apreciat miercuri că până la 70% din populaţie riscă să fie infectată cu acest coronavirus.

„Când virusul circulă, populaţia nu are imunitate şi nu există terapie, atunci 60-70% din populaţie va fi infestată”, a afirmat ea într-o conferinţă de presă la Berlin, invocând predicţii ale oamenilor de ştiinţă, informează gandul.info.

Germania a înregistrat miercuri al treilea deces cauzat de coronavirus, toate în districtul vestic al oraşului Heinsberg. Autorităţile sanitare din acest district depun eforturi pentru a bloca răspândirea bolii.

„Procesul trebuie să se concentreze pe a nu suprasolicita sistemul de sănătate prin încetinirea răspândirii virusului”, a spus Angela Merkel, conform Agerpres. „E vorba de a câştiga timp”, a adăugat ea.

Angela Merkel se împotriveşte ideii de închidere a graniţelor ca măsură preventivă în faţa acestei epidemii. ”Noi, în Germania, considerăm că închiderea graniţelor nu este răspunsul adecvat în faţa acestor provocări”, consideră Merkel, adăugând că situaţia provocată de coronavirus este fluidă şi cu o evoluţie imprevizibilă.

Angela Merkel a făcut totodată apel la solidaritate şi la raţiune. „Solidaritatea, judecata şi inimile ne sunt puse la încercare. Sper că vom trece acest test”, a declarat ea. Cancelarul le-a mulţumit angajaţilor din domeniul sănătăţii şi autorităţilor locale pentru eforturile lor în ţinerea sub control a coronavirusului, exprimând în acelaşi timp compasiunea Germaniei faţă de poporul italian, care este izolat în prezent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md