12:17:05 26.04.2024
Stiri

Un bărbat din Glodeni, suspect de COVID-19, internat FORȚAT la spital: A fost nevoie de intervenția Poliției

Social 12.03.2020 10:09 Vizualizări1615 Autor: Ziarul National
Un bărbat din Glodeni, suspect de COVID-19, internat FORȚAT la spital: A fost nevoie de intervenția Poliției


Un bărbat din raionul Glodeni, care a revenit recent din Italia și s-a adresat la medicul din localitate cu simptome specifice infecției cu noul coronavirus, a fost dus cu forța la un spital din Chișinău.

Acesta a refuzat să se supună recomandărilor medicilor și a fost nevoie de intervenția Poliției pentru a-l transporta cu o ambulanță la Chișinău.

Cazul a fost făcut public de președintele raionului Glodeni, Ion Cojocari.

„Un cetățean al raionului Glodeni, recent revenit din Italia, adresându-se la medicul de familie din localitate, prezenta simptome asemănătoare virusului COVID-19. Medicul imediat a acționat conform instrucțiunilor, totodată explicând pacientului despre necesitatea spitalizării într-o instituție medico-sanitară specializată la Chișinău. Pacientul, absolut iresponsabil, a neglijat cerințelor medicilor și a refuzat categoric transportarea și internarea in instituția medico-sanitară specializată, deplasându-se la domiciliu. Mai mult ca atât, ulterior a continuat deplasarea prin localitate în locuri publice, contactând cu un număr mare de persoane, punându-le sănătatea în pericol. Într-un final, cu intervenția poliției, echipată corespunzător, persoana respectivă a fost urcată în ambulanță și transportată la instituția medico-sanitară specializată din Chișinău pentru investigații”, susține Cojocari.

CITIȚI și VIDEO // Ultimele date despre situația privind COVID-19 în R. Moldova: 30 de persoane SUSPECTE și patru cazuri confirmate deocamdată. O mamă cu un copil, suspectați că ar fi infectați, ar fi agresat medicii și au fugit din spital

Președintele raionului a oferit încă un exemplu de „iresponsabilitate”.

„Unul dintre pasagerii cursei Milano-Chișinău (cu care a călătorit femeia internată cu COVID-19 la Spitalul Clinic Republican - n.r.), locuitor al raionului Glodeni, fiind anterior informat despre necesitatea de a se izola la domiciliu pe un termen de 14 zile, astăzi a fost depistat deplasându-se liber prin orașul Glodeni. E clar că, venind la Glodeni din localitatea de baștină, a contactat cu mai multe persoane, astfel punând în pericol sănătatea unui număr neștiut de persoane”, a atenționat Ion Cojocari.

Amintim că, pe moment, în R. Moldova există 30 de persoane suspectate că ar fi infectate cu COVID-19, iar patru cazuri au fost confirmate, toate persoanele fiind internate în spital.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md