16:55:39 07.05.2024
Stiri

Replici DURE între Diacov și Candu, la ședința Parlamentului: „O să vă faceți de râs la APCE”

Politică 10.03.2020 11:40 Vizualizări2980 Autor: Ziarul National
Replici DURE între Diacov și Candu, la ședința Parlamentului: „O să vă faceți de râs la APCE”


Parlamentul a fost convocat astăzi în ședință pentru a examina patru chestiuni din cele opt incluse pe orinea de zi care țineau de modificarea componenței unor delegații parlamentare și comisii permanente ale Legislativului.

În mod special, modificările au vizat excluderea deputaților din grupul parlamentar „Pro-Moldova”, condus de Andrian Candu, de prin delegații și comisii, dar și a unor legislatori din opoziție, fapt care a încins spiritele în Parlament.

De exemplu, Andrian Candu nu mai este membru al delegației Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), locul acestuia fiind luat de fosta sa colegă de partid Ruxanda Glavan, iar Vladimir Cebotari nu mai este membru supleant, loc ocupat de Nicolae Ciubuc.

Candu i-a avertizat pe cei din majoritatea parlamentară că „o să vă faceți de râs la APCE”, fiindcă mandatele pentru sesiunile parlamentare din anul 2020 au fost deja acreditate și nu pot fi retrase. Astfel, la APCE vor merge foștii membri, dar și cei numiți astăzi, doar că fără mandate.

Dumitru Diacov, fostul coleg de partid al lui Candu, i-a amintit acestuia cum proceda el când conducea Legislativul, incusiv despre „presiunile” la adresa fostei liberal-democrate Liliana Palihovici de a se retrage din delegația Parlamentului la APCE. Au fost de acord și deputații Lilian Carp și Maria Ciobanu, care au arătat exemple concrete în acest sens pe timpul când Andrian Candu avea putere decizională în Parlament și atunci era susținut și de Diacov.

Socialistul Vlad Batrâncea a ținut să precizeze că parlamentele decid de sine stătător pe cine să trimită la APCE.

Exclus din anumite structuri a fost și deputatul Ion Groza, dar și Octavian Țîcu, fără să fie întrebați.

„Eu tot pot exclude toți dinții din gură. Eu înțeleg că sunteți aici o adunătură de hoți și de bandiți care decide ce vrea”, și-a exprimat revolta Octavian Țîcu.

Totuși, modificările propuse au fost votate de către socialiști și democrați, care sunt pe punctul de a-și oficializa coaliția majoritară din Parlament.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md