14:13:14 26.04.2024
Stiri

Mitropolia Moldovei NU este dispusă să întrerupă slujbele religioase în legătură cu temutul CORONAVIRUS. Pentru a reduce aglomerația din biserici, Mitropolia le propune enoriașilor să se împărtășească și în zilele de miercuri, vineri și sâmbătă

Social 10.03.2020 16:00 Vizualizări2287 Autor: Ziarul National
Mitropolia Moldovei NU este dispusă să întrerupă slujbele religioase în legătură cu temutul CORONAVIRUS. Pentru a reduce aglomerația din biserici, Mitropolia le propune enoriașilor să se împărtășească și în zilele de miercuri, vineri și sâmbătă mitropolia.md


Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldovei a dispus să fie luate măsuri suplimentare de igienizare a locașurilor sfinte în contextul înregistrării primului caz de coronavirus în R. Moldova, însă nu este dispusă să întrerupă slujbele.

„În contextul primului caz de coronavirus confirmat în R. Moldova, recomandăm tuturor clericilor și credincioșilor din cadrul Sfintei noastre Biserici să respecte cu strictețe prevederile emise de instituțiile administrației publice și sanitare din țara noastră, precum și toate recomandările de imediată necesitate în ceea ce privește igiena și sănătatea publică în contextul răspândirii virusului COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă făcut public de Mitropolia Moldovei.

De asemenea, Mitropolia recomandă clerului ca biserici să se întreprindă cu regularitate spălarea, curățarea și dezinfectarea suprafețelor și a icoanelor cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool, precum și aerisirea permanentă a spațiilor.

CITIȚI și Întrunirile care vor aduna mai mult de 50 de persoane, INTERZISE în R. Moldova: Medicii care vor fi implicați în identificarea și tratamentul persoanelor infectate cu coronavirusul de tip nou vor fi salarizați dublu, pentru a fi motivați

„La fel, recomandăm tuturor de a fi precauți la contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute, recomandându-le consultarea în regim de urgență a medicului. Totodată, aducem la cunoștință credincioșilor că au posibilitatea de a se împărtăși în această perioadă a postului și în zilele de miercuri, vineri și sâmbătă, astfel încât cei care au ocazia, să se împărtășească în aceste zile, pentru a micșora aglomerația din Sfintele Locașuri în zilele de duminică”, cităm din același comunicat.

Premierul Ion Chicu a declarat astăzi că va face un demers la adresa Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldovei pentru a interzice organizarea slujbelor. Demersul respectiv urmează să fie transmis și altor culte religioase, pentru a evita adunarea mai multor oameni în spații închise.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md