12:27:55 26.04.2024
Stiri

Primele imagini cu pacienta din R. Moldova infectată cu temutul CORONAVIRUS. Spune că are condiții mult mai bune ca în Italia

Social 08.03.2020 21:34 Vizualizări12303 Autor: Ziarul National
Primele imagini cu pacienta din R. Moldova infectată cu temutul CORONAVIRUS. Spune că are condiții mult mai bune ca în Italia



Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a publicat primele imagini cu pacienta infectată cu temutul COVID - 19. Pacienta de 48 de ani, sosită ieri din Italia și izolată imediat, spune că se simte mai bine și că are parte de condiții mult mai bune în R. Moldova.

„Pacienta depistată cu infecția coronavirus de tip nou se simte mai bine. Medicii au depus tot efortul pe parcursul zilei să îi stabilizeze starea de sănătate și le mulțumesc și pe această cale pentru profesionism și responsabilitate. Precizez că pacienta infectată cu COVID-19 este izolată în boxa de reanimare în cadrul Spitalului Clinic Republican. Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei are echipament de protecție individuală. Intrarea în secția de Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19. Puteți vedea în această secvență video condițiile de îngrijire a pacientei”, spune Dumbrăveanu.

În cazul celor doi pacienți, un copil și un adult, suspectați de infecția cu coronavirus de tip nou, testele s-au dovedit a fi negative. Aceștia primesc tratamentul corespunzător pentru infecții virale tipice.

„Persoanele de pe cursa Milano-Chișinău au fost contactate de autorități și informate despre regimul de carantină la care sunt supuse timp de 14 zile. Medicii de familie au fost informați și sunt mereu în contact cu ele. Se vor face și teste și alte investigații în funcție de necessitate”, a punctat ministra.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md