09:05:50 26.04.2024
Stiri

Un investitor din SUA este dispus să MODERNIZEZE posturile vamale din R. Moldova. Procedurile vamale urmează să fie eficientizate la maximum, inclusiv prin reducerea implicării factorului uman și digitalizarea proceselor

Economie 06.03.2020 18:00 Vizualizări2917 Autor: Ziarul National
Un investitor din SUA este dispus să MODERNIZEZE posturile vamale din R. Moldova. Procedurile vamale urmează să fie eficientizate la maximum, inclusiv prin reducerea implicării factorului uman și digitalizarea proceselor


Compania americană „International Business Development” și-a exprimat intenția de a implementa un proiect care prevede scanarea integrată a frontierei R. Moldova. Despre acest lucru s-a discutat astăzi la Guvern, în cadrul unei întrevederi dintre premierul Ion Chicu, Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan și Marc Morelli, vicepreședintele „International Business Development”.

Proiectul presupune investiții de câteva milioane de dolari pentru instalarea de software, dotarea posturilor vamale cu echipament modern, sisteme de scanare cargo și a automobilelor. Toată informația scanată va fi stocată într-o bază de date, în cadrul unui centru de comandă.

Menirea proiectului este de a optimiza și eficientiza maximal procedurile vamale. Prin reducerea implicării factorului uman și digitalizarea proceselor, proiectul va combate corupția, va contribui la creșterea veniturilor Serviciului Vamal și va face Moldova o țară atractivă pentru partenerii externi.

În prima fază, se va implementa un proiect-pilot la una din cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei. Ulterior, acesta va fi extins la nivel național.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md