13:15:40 26.04.2024
Stiri

Ministrul Justiției, mesaj pentru magistrați: „Factorii toxici vor fi ELIMINAȚI”

Social 05.03.2020 11:05 Vizualizări1739 Autor: Ziarul National
Ministrul Justiției, mesaj pentru magistrați: „Factorii toxici vor fi ELIMINAȚI” Deschide


Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, atenționează magistrații să nu „șantajeze politicul” din cauza ultimelor decizii ale guvernării, fiindcă puterea judecătorească va fi adusă, oricum, „la normalitate”.

Într-un mesaj care seamănă a fi, la fel, un șantaj la adresa judecătorilor, Nagacevschi amenință că vârsta de pensionare a magistraților va fi majorată.

„De citit pentru acei judecători șmecheri care „au muls” țara și au folosit sistemul pentru a-și face condiții privilegiate de pensie. Ei cunosc despre ce vorbesc... Cei câțiva care încearcă să șantajeze politicul că se va bloca sistemul, că, cică, mulți vor pleca sau încearcă să creeze aparențe că sistemul suferă din cauza blocării sumei de 70 de milioane de lei de la bugetul Ministerul Justiției și sistemului judecătoresc, vă aduc la cunoștință: Dragilor, noi vom readuce puterea judecătorească la normalitate și toate „istorioarele strașnice” despre blocaje ș.a. le lăsați pentru alții. Factorii toxici vor fi eliminați. Vă mulțumesc! Să știți, cuțitul a ajuns la os. Doar înainte!”, a scris ministrul Nagacevschi pe Facebook.



Oficialul a făcut referire la un proiect elaborat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care a fost deja transmis Guvernului, potrovot căruia, începând cu 1 iulie curent, vârsta de pensionare a judecătorilor ar putea fi de 50 de ani 6 luni. Ulterior, în fiecare an, vârsta de pensionare se va majora cu șase luni, astfel încât în anul 2045 magistrații să iasă la pensie la vârsta de 63 de ani, ca marea majoritate a pensionarilor din R. Moldova. În prezent, judecătorii ies la pensie la vârsta de 50 de ani în condiții privilegiate și cu pensii destul de mari.

Totodată, mesajul ministrului a fost adresat în contextul în care conturile Ministerul Justiției și ale Consiliul Superior al Magistraturii au fost blocate, pentru a putea plăti despăgubirile de 70 de milioane de lei dictate de CtEDO în dosarul „Gemenii”.

Recent, Ministerul Justiției a anunțat că a inițiat procesul de elaborare a unui proiect de lege cu scopul perfecționării mecanismului de regres, astfel încât persoanele care se fac responsabile de condamnarea R. Moldova la CtEDO să poată fi pedepsite.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md