13:22:46 26.04.2024
Stiri

Năstase este DETERMINAT, mai mult ca oricând, să NU mai cedeze în fața Maiei Sandu, chiar dacă a ieșit ȘIFONAT după alegerile locale. LOGICA liderului PPDA: „Dodon a pierdut Primăria, iar apoi a CÂȘTIGAT Președinția”

Politică 05.03.2020 12:38 Vizualizări3082 Autor: Ziarul National
Năstase este DETERMINAT, mai mult ca oricând, să NU mai cedeze în fața Maiei Sandu, chiar dacă a ieșit ȘIFONAT după alegerile locale. LOGICA liderului PPDA: „Dodon a pierdut Primăria, iar apoi a CÂȘTIGAT Președinția” notka.md


Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, spune că nu va mai repeta „greșeala” din anul 2016, atunci când s-a retras din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu. Politicianul afirmă că, în pofida înfrângerii în fața socialistului Ion Ceban la Primăria Chișinău, dânsul și-a asumat eșecul, în comparație cu cei care „nu au făcut-o” în 2016. Astfel, Năstase e convins că doar el poate să-l bată pe Dodon și spune că-l recomandă „lupta de zece ani împotriva lui Plahotniuc” și altor personaje din anturajul acestuia.

Întrebat de ce anume el e cel mai recomandat să candideze la funcția de președinte, Năstase a amintit de „realizările” sale din ultimii zece ani.

„Cred că diferența dintre politicieni nu trebuie făcută pe baza vorbelor. Faptele vorbesc despre noi. În luna mai se fac zece ani de când am intrat în bătălia cu Plahotniuc. Mai întâi cu atacurile raider, apoi am intrat în lupta cu cei care au transformat R. Moldova într-o spălătorie rusească, apoi împotriva celor care au furat miliardul… Am făcut o radiografie și nu am văzut pe foarte multă lume în jurul meu în acea perioadă. În perioada 2015 – 2016 nu am văzut pe multă lume în stradă. Ce să le spun eu oamenilor pe care i-am dezamăgit în anul 2016? Pe mulți i-am dezamăgit. O femeie de la Hâncești, cu lacrimi în ochi, mă întreba de ce am renunțat să candidez în 2016, de ce nu am mers până la capăt? Pentru că astăzi poate nu-l mai avem nici pe Dodon, nici pe Plahotniuc”, a declarat Năstase, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

Astfel, Năstase a dat asigurări că, orice s-ar întâmpla, orice sondaje s-ar mai face, dânsul nu va renunța să candideze la prezidențialele din toamnă: „De această dată sunt mai determinat ca oricând ca, împreună cu colegii din PPDA, împreună cu cei care vor înțelege că nu mai e timp de improvizații și experimente, să-l batem pe Dodon. M-am asigurat de sprijinul unor parteneri de-ai noștri, al unor colegi”.

Lui Năstase i s-a amintit că nu a putut câștiga în Chișinău în fața socialistului Ion Ceban, chiar dacă majoritatea electoratului din capitală este proeuropean.

„Au existat în lume situații când s-au pierdut, apoi s-au câștigat alegerile. Domnul Dodon a pierdut Primăria, iar mai apoi a câștigat Președinția. Ați uitat și circumstanțele în care am pierdut Primăria Chișinău. Eu mi-am asumat și îmi asum acest eșec. Eu nu am văzut asumare în cazul eșecului din 2016 (când Maia Sandu a pierdut în fața lui Dodon n.r.). Acum nu mai sunt la MAI. Am avut la Sângera mulți oameni care mi-au spus că nu mă vor vota (primar general n.r.) pentru ca să rămân la MAI și să prind bandiții. Am avut atunci și unioniștii, care au fost manipulați și intoxicați…”, a conchis Năstase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md