12:49:00 26.04.2024
Stiri

DOSARUL privind furtul miliardului: Procurorul general și-a dat acceptul pentru REȚINEREA și audierea fostului guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, dar și a adjuncților acestuia - Sturzu, Tăbârță și Cincilei

Social 05.03.2020 12:41 Vizualizări2577 Autor: Ziarul National
DOSARUL privind furtul miliardului: Procurorul general și-a dat acceptul pentru REȚINEREA și audierea fostului guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, dar și a adjuncților acestuia - Sturzu, Tăbârță și Cincilei


Procurorul general Alexandr Stoianoglo și-a dat acceptul astăzi-dimineață pentru reținerea și audierea fostului guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, precum și a altor persoane din Consiliul BNM, printre care Emma Tăbârță, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu.

Stoianoglo a declarat, după ședința Consiliului Superior al Procurorilor, că nu cunoaște deocamdată cine a fost reținut în urma perchezițiilor de astăzi de la BNM, care au loc în cadrul dosarului ce vizează jaful bancar din R. Moldova.

„Noi suntem siguri că BNM a fost instituția implicată nemijlocit în fărădelegile legate de furtul miliardului”, a spus Stoianoglo, afirmând că aceste acțiuni au fost pregătite mai demul și nu au nicio legătură cu declarațiile lui Ilan Șor, făcute ieri-seară, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă ar urma să fie reținuți, de asemenea, Andrian Candu și Iurie Leancă, cei doi fiind acuzați de Veaceslav Platon de implicare în jaful bancar, procurorul general a declarat că, deocamdată, în privința acestora nu a fost luată o decizie.

Menționăm că Emma Tăbârță a mai fost reținută în vara anului 2016, dar aceasta a plecat acasă după ce a stat 25 de zile în izolator. Tăbârță era învinuită de neglijenţă în serviciu, alături de alte două persoane din fosta conducere a BNM, din cauza inacţiunii cărora a fost posibilă spălarea a 20 de milioane de dolari prin intermediul unei bănci din R. Moldova („Laundromat”). Cele trei persoane nu au mai fost pedepsite pentru faptele incriminate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md