22:03:13 08.05.2024
Stiri

Primarul Ceban vrea să ia un CREDIT de 200 de milioane de lei de la bancă pentru a cumpăra autobuze „MAZ” din Belarus: „Creează impresia că are interes personal”

Economie 04.03.2020 17:40 Vizualizări1909 Autor: Ziarul National
Primarul Ceban vrea să ia un CREDIT de 200 de milioane de lei de la bancă pentru a cumpăra autobuze „MAZ” din Belarus: „Creează impresia că are interes personal”


Primăria Chișinău ar putea cumpăra cele 100 de autobuze „MAZ” din Belarus împrumutându-se de la bancă.

Intenția primarului Ion Ceban a fost scoasă la iveală de către consilierii municipali din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care l-au acuzat pe primar că ar acționa în grabă, fără să consulte locuitorii capitalei, proiectul fiind înregistrat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Municipal Chișinău de joi, 5 martie.

Analiza informației prezentate de primar privind proiectul de decizie ce vizează contractarea creditului în sumă de 200 de milioane de lei prezintă abateri grave de la procedura normală, spun consilierii.

„Graba, lipsa transparenței, dorința arzătoare de contractare a unor credite comerciale, lipsa unor oferte alternative creează impresia că primarul general are interes personal în toată afacerea dată și nu doar politic. Totodată, vedem necesară dezvoltarea sistemului de transport public din municipiu și dotarea suplimentară cu unități noi de transport atât a Parcului Urban de Autobuze, cât și a Regiei Transport Electric, însă doar cu respectarea principiilor de transparență decizională, eficiență și eficacitate”, a declarat consilierul PAS Roman Cojuhari, într-o conferință de presă.

Primarul Ion Ceban a recunoscut că autobuzele din Belarus ar urma să fie achiziționate cu bani de la bancă. Potrivit lui Ceban, proiectul de achiziționare a autobuzelor prevede o procedură de creditare pe 5 ani, cu dobânda de 8% în lei, dar cu o compensare din partea părții belaruse a 3,66% din acest credit.

„Este cea mai bună ofertă pe care o putem avea acum pe piață, de 4, 99% maximum, dobânda anuală în lei, la rata inflației de 6%”, a spus primarul Ceban.

Anterior, Ceban a anunțat că prețul unui autobuz procurat din Belarus va fi în jur de 120 de mii de euro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md