04:10:16 26.04.2024
Stiri

Dodon, INTERZIS la NATO? A mers cu ministrul Ciocoi la Bruxelles, dar nu a pășit pragul Alianței Nord-Atlantice împreună cu fostul său consilier

Politică 04.03.2020 18:09 Vizualizări3297 Autor: Ziarul National
Dodon, INTERZIS la NATO? A mers cu ministrul Ciocoi la Bruxelles, dar nu a pășit pragul Alianței Nord-Atlantice împreună cu fostul său consilier NATO


Președintele Igor Dodon a efectuat marți o vizită-fulger la Bruxelles, aceasta fiind anunțată când oficialul ajunsese deja în Belgia, însoțit de către ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, dar a fost ignorat de conducerea UE.

Spre deosebire de Dodon, Ciocoi a avut o deplasare mai consistentă la Bruxelles decât șeful statului, ministrul de Externe fiind primit la oficiul central al NATO, unde s-a întâlnit cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene arată că Ciocoi și Geoană au discutat, fără Dodon, despre prioritățile în agenda de cooperare Republica Moldova - NATO, inclusiv elaborarea unui nou Plan Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP), implementarea Pachetului de Asistență NATO pentru consolidarea capacităților de apărare și securitate ale Republicii Moldova, realizarea proiectelor în cadrul programului Ştiinţa pentru Pace şi Securitate, cooperarea în combaterea noilor amenințări la adresa securității, dar și despre promovarea activităților de diplomaţie publică.

Mircea Geoană a reconfirmat sprijinul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, exprimând susținerea organizației pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectul pentru statutul de neutralitate a ţării.

Oficialul NATO a apreciat contribuția Republicii Moldova la consolidarea securității în Europa prin participarea la operațiunea de menținere a păcii KFOR din regiunea Kosovo. De asemenea, a fost exprimată disponibilitatea Alianței de a sprijini în continuare procesele de reformare și modernizare din Republica Moldova, în baza solicitărilor autorităților de la Chișinău.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md