14:12:08 26.04.2024
Stiri

Șase cazuri de coronavirus confirmate în România: Doi pacienți testați pozitiv astăzi

Știri 04.03.2020 18:42 Vizualizări878 Autor: Ziarul National
Șase cazuri de coronavirus confirmate în România: Doi pacienți testați pozitiv astăzi


România are șase pacienți care au fost testați pozitiv pentru coronavirusul Covid-19, după ce două cazuri au fost confirmate astăzi.

Într-un caz este vorba despre o persoană de 71 de ani, din Suceava, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Pacientul s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase, cu febră și frisoane și rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv. El a fost transferat la Clinica de Boli Infecțioase din Iași.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a spus că bărbatul are și alte probleme de sănătate, scrie digi24.ro.

El a precizat că va fi făcută o anchetă epidemiologică și că pasagerii din autocarul cu care s-a întors bărbatul de 71 de ani vor fi plasați fie în carantină, fie în izolare.

Tot astăzi a fost diagnosticat și un tânăr care a intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani din Timișoara, diagnosticat ieri cu coronavirus.

Tânărul, în vârstă de 16 ani, este nepotul pacientului, potrivit Grupului de comunicare strategică. El era deja izolat la domiciliu, pentru că era un contact al pacientului deja confirmat.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

La nivel național sunt în carantină instituționalizată 35 de persoane pentru care se efectuează verificări. Alte 10 094 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md