16:26:44 26.04.2024
Stiri

Ministrul Ciocoi ar putea fi SACRIFICAT. Crește numărul DEPUTAȚILOR care vor sprijini o nouă MOȚIUNE împotriva șefului diplomației moldovenești, după ce acesta a spus că Rusia a „oprit vărsările de sânge” în războiul de pe Nistru

Politică 02.03.2020 15:07 Vizualizări3616 Autor: Ziarul National
Ministrul Ciocoi ar putea fi SACRIFICAT. Crește numărul DEPUTAȚILOR care vor sprijini o nouă MOȚIUNE împotriva șefului diplomației moldovenești, după ce acesta a spus că Rusia a „oprit vărsările de sânge” în războiul de pe Nistru


Cel puțin 33 de deputați ar sprijini o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, care a declarat anterior că armata rusă ar fi „oprit vărsările de sânge” în războiul de pe Nistru. Demisia ministrului Ciocoi este cerută și de combatanți, care protestează în aceste momente în Piața Marii Adunări Naționale.

După ce deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a anunțat că fracțiunea pe care o reprezintă va înregistra o nouă moțiune de cenzură împotriva lui Aureliu Ciocoi, liderul grupului parlamentar „Pro-Moldova”, Andrian Candu, a anunțat că va sprijini această inițiativă.

„Grupul parlamentar „Pro-Moldova” va susține moțiunea repetată împotriva ministrului Ciocoi, care a încercat să fenteze istoria și să reinterpreteze adevărul. În același timp, condamnăm decizia foștilor colegi din PD, care s-au opus introducerii precedentei moțiuni pe ordinea de zi a ședinței plenului Parlamentului.

Citește și: Ministrul Ciocoi, SALVAT de deputații PSRM-PD de DEMISIE, este lăudat în presa din Transnistria, pentru că a spus „ADEVĂRUL” despre rolul Rusiei în războiul din 1992

Sperăm că de această dată nu vor fi „găsite” motive pentru a nu supune moțiunea dezbaterilor în plenul Parlamentului”, a precizat Candu.

De partea cealaltă, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene admite că ar putea să-și prezinte demisia, doar dacă Parlamentul va decide acest lucru.

„Voi pleca, pentru că mama nu m-a născut ministru. Decizia Parlamentului este absolut obligatorie în cazul formării şi demisiei oricărui ministru şi a echipei guvernamentale in corpore. Fără girul Parlamentului nu se poate pleca din funcţie sau se poate pleca din motive de sănătate. Dacă Parlamentul decide, plec. Nu m-a născut mama ministru şi nu mă ţin de acest fotoliu. Îmi fac jobul în conformitate cu mandatul dat de Parlament", a spus ministrul Ciocoi.

De menționat că Blocul „ACUM” numără 26 de deputați, iar grupul parlamentar „Pro - Moldova”, desprins din fracțiunea PD, are la ora actuală șapte parlamentari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md