21:07:46 26.04.2024
Stiri

Începe „VÂNĂTOAREA” veteranilor? Poliția anunță că unii protestatari vor fi trași la răspundere pentru încercările de a DESTABILIZA ORDINEA PUBLICĂ și încălcarea dreptului cetățenilor la libera circulație

Social 02.03.2020 20:21 Vizualizări3566 Autor: Ziarul National
Începe „VÂNĂTOAREA” veteranilor? Poliția anunță că unii protestatari vor fi trași la răspundere pentru încercările de a DESTABILIZA ORDINEA PUBLICĂ și încălcarea dreptului cetățenilor la libera circulație Facebook


Poliția R. Moldova susține că organizatorii și participanții la protestul veteranilor de astăzi au admis mai multe încălcări, fapt pentru care vor fi trași la răspundere.

Anunțul a fost făcut la puțin timp după ce președintele Igor Dodon a enumerat aceleași încălcări care ar fi fost admise de protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

„Pe parcursul zilei, în PMAN, un grup de inițiativă condus de veterani a organizat o acțiune de protest sub formă de miting și marș comemorativ în memoria eroilor căzuți în luptele de pe Nistru. Despre această acțiune a fost informată Primăria municipiului Chișinău, doar că în declarația prealabilă a fost specificat că aceasta va dura până în jurul orei 14:00, termen care nu a fost respectat”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Citește și: Igor Dodon cere tragerea la răspundere a unor PROTESTATARI: „S-au SPART GEAMURI, a fost blocată timp îndelungat circulația în oraș, protestatarii au împiedicat în mod ilegal deplasarea a zeci de mii de cetățeni ai capitalei…”

Sursa citată menționează că în timpul protestului unii participanți au încercat să provoace destabilizarea ordinii publice, iar ca urmare a fost spartă sticla ușii de la intrarea în sediul Guvernului și au fost aduse prejudicii, fapt documentat de polițiști.

„Manifestanții au încălcat dreptul cetățenilor la libera circulație prin blocarea transportului public pe mai multe artere, fiind create incomodități locuitorilor orașului, agenților economici, serviciilor de urgență și nu doar. Participanții au fost somați, în repetate rânduri, să renunțe la acțiunile ilegale care sunt contrar legii.

Astfel, la orele 18:00, conducerea IGP a reușit să convingă protestatarii să renunțe la acțiunile de blocare a traficului din centrul capitalei și să se retragă în fața Guvernului, unde se află și în acest moment. Informăm că toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației au fost înregistrate și sunt documentate de organele competente, iar persoanele care sunt implicate vor fi sancționate conform prevederilor legale”, se mai arată în comunicatul de presă al Poliției.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md