21:41:58 08.05.2024
Stiri

Patriarhul rus recidivează: Surprins la mână cu un ceas de 16 000 de dolari

Știri 10.02.2020 11:45 Vizualizări1328 Autor: Ziarul National
Patriarhul rus recidivează: Surprins la mână cu un ceas de 16 000 de dolari


Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, poartă mai multe ceasuri de lux care costă de la aproape o mie la câteva mii de dolari fiecare, a aflat Open Media.

De exemplu, patriarhul a fost vazut recent purtand un ceas Ulysse Nardin care poate fi gasit în comert la un pret de peste 16.000 de dolari. Acest ceas cu diamante este folosit cu o curea din piele de crocodil.

Și asta deși în urmă cu câțiva ani Patriarhul Kirill a promis că va folosi doar ceasul daruit de președintele rus – un ceas ieftin de producție rusească.

Patriarhul Kirill a fost acuzat în mod repetat ca are un stil de viață prea extragavant, având în vedere valorile spirituale propagate de biserica pe care o conduce: modestie, altruism și moderație.



Discuții aprinse despre posesia de lucruri scumpe de către ierarhii bisericii au izbucnit în Rusia după ce jurnaliștii ucraineni au fotografiat pe mana patriarhului de la Moscova un ceas Breguet în valoare de 30.000 de euro. Kirill se afla într-o vizita în Donbas, în 2009, unde le explica minerilor că criza economica este „rezultatul păcatului care a pătruns în economia modernă”, transmite paginaderusia.ro.

„Oamenii care muncesc cinstit plătesc pentru cei care au facut din aer averi de milioane și miliarde. Toți plătim pentru înșelăciuni, pentru tendinta unora spre îmbogatire, pentru pierderea umanitatii în relațiile economice”, a declarat patriarhul moscovit.

Capul bisericii ruse a mai fost implicat în scandaluri privind posesia de obiecte de lux. În 2012, mass-media a relatat că acesta deține un apartament de lux in centrul Moscovei. Propaganda oficiala s-a grabit sa asigure atunci că șeful Bisericii Ortodoxe Ruse nu a locuit nici macar o singură zi în locuinta, deși a mutatacolo biblioteca tatălui său. În plus, patriarhul folosește un iaht de lux, pe care biserica l-a primit in dar de la Lukoil. La bordul acestei nave, în vara lui 2019, au fost observate fete și turiști pe jumătate dezbrăcați.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md