22:12:20 26.04.2024
Stiri

Reproșuri la adresa PAS din tabăra PPDA: „Niciodată nu trebuie să neglijăm interesele aliaților, ale partenerilor și niciodată nu trebuie să-i desconsiderăm pe cei pe care i-am folosit în alte campanii electorale”

Partide/Comunicate 10.02.2020 16:19 Vizualizări1930 Autor: Ziarul National
Reproșuri la adresa PAS din tabăra PPDA: „Niciodată nu trebuie să neglijăm interesele aliaților, ale partenerilor și niciodată nu trebuie să-i desconsiderăm pe cei pe care i-am folosit în alte campanii electorale”


Tensiunile dintre PAS și PPDA s-au intensificat și mai mult, după ce formațiunea lui Andrei Năstase a decis ieri că-l va sprijini pe candidatul independent Grigore Cobzac la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38 și nu pe Olesea Stamate, propusă de PAS. Aceste neînțelegeri au loc pe seama faptului că PAS „trece cu egoism nonșalant peste diferențele și sensibilitățile locale”, a afirmat deputatul și vicepreședintele PPDA, Igor Munteanu.

„Un anumit partid folosește foarte mult ratingul superior și sondajele care îl avantajează, adeseori trece cu egoism nonșalant peste diferențele și sensibilitățile locale. Chiar vineri, de exemplu, în Primăria Călărași a fost votat un viceprimar fără ca Platforma „DA” să fie consultată și fără ca Platforma „DA” să fie luată în considerare având candidați și având interesele sale specifice. Or, acest lucru nu se face. Sigur că sunt multe reproșuri, unele pot fi spuse public, altele nu pot fi spuse public”, a spus acesta într-un interviu pentru Europa Liberă.

Parlamentarul menționează că între cele două componente ale Blocului „ACUM” ar trebui să existe mai multă comunicare, mai ales că urmează alegerile prezidențiale.

„Este clar că ar trebui să existe mai multă comunicare, coordonare și mai multă înțelegere strategică a situației unde ne aflăm. Dacă vom merge doar de pe segmentul în care ni se pare totul clar și totul așezat și avem nevoie de celălalt partener doar pentru ca să ne satisfacem orgoliile, cred că departe n-o să ajungem. Este clar însă că aceste partide, în acest moment, sunt cu interese distincte, cu viziuni distincte, cu principii distincte și aceste partide își tămăduiesc rănile după o experiență complicată în alegerile locale”.

În opinia lui Munteanu, dacă cele două formațiuni se vor avea un punct de vedere comun în circumscripția nr. 38, atunci va fi mult mai simplu de discutat în perspectiva candidatului la prezidențiale.

„Eu cred că toți trebuie să învețe din lecțiile curente sau cele trecute. Dincolo de emoțional sau de partea emotivă ar trebui să avem și un plan de luptă. Puterea unește, prin unitate putem să ne sporim forțele, dar niciodată nu trebuie să neglijăm interesele aliaților, ale partenerilor și niciodată nu trebuie să-i desconsiderăm pe cei pe care i-am folosit în alte campanii electorale”, a conchis Munteanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md