01:58:01 20.05.2024
Stiri

Jizdan, luat la rost după ce NU a recunoscut-o pe deputata Arina Spataru: „Admit acest lucru, întrucât el s-a ocupat atunci cu executarea indicațiilor lui Plahotniuc ce țin de șantaj, interceptarea, filarea, fabricarea dosarelor penale”

Partide/Comunicate 30.01.2020 10:45 Vizualizări2784 Autor: Ziarul National
Jizdan, luat la rost după ce NU a recunoscut-o pe deputata Arina Spataru: „Admit acest lucru, întrucât el s-a ocupat atunci cu executarea indicațiilor lui Plahotniuc ce țin de șantaj, interceptarea, filarea, fabricarea dosarelor penale” Facebook


Secretarul general al PD, deputatul Alexandru Jizdan, a fost luat la rost de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, după ce ieri s-a arătat surprins de prezența la o ședință a deputatei PPDA, Arina Spătaru, despre care a spus că nu o cunoaște.

Slusari admite că fostul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan nu cunoaște pe deputata Arina Spataru, care ar fi fost hărțuită în ultimii ani.

„Admit acest lucru, întrucât Jizdan s-a ocupat atunci cu executarea indicațiilor directe ale lui Plahotniuc ce țin de șantaj, interceptarea, filarea, fabricarea dosarelor penale asupra activiștilor civici, reprezentanților opoziției și jurnaliștilor la nivelul central. Cu asigurarea confortului personal al dictatorului lângă casa și oficiului acestuia. Cu ridicarea cu forță a protestatarilor de la monumentul Ștefan cel Mare pe 27 august 2018. Mai pe scurt, dânsul a fost o slugă umilă a unui mafiot, pe care acum încearcă să-l renege. Iar la Bălți cu hărțuiri s-a ocupat comisarul lui Jizdan. În 2016-2019 întreprindere mică a Arinei Spătaru a fost controlată mai mult de zece ori. Cel mai des venea poliția. Mai ales în ajunul protestelor. Jizdan nu vrea să cunoască și să recunoască asta. El este încrezut că a făcut totul corect”, scrie Slusari într-o postare pe Facebook.

În opinia lui Slusari, actualul deputat PD ar trebui să-și ceară scuze pentru „dezmățul” din acea perioadă. „Nu are de gând măcar să-și ceară scuze de la societate pentru acel dezmăț din perioada lui Plahotniuc. Dânsul a simțit că posibil revine timpul lui, când apare alt dictator, care are nevoie de călăi. Dar acest timp va fi unu foarte scurt!”.

Sursa citată recunoaște că Blocul „ACUM” a greșit atunci nu a avut grijă să fie implementată Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului R. Moldova. „M-am convins cât de tare noi am greșit, atunci când a fost respinsă propunerea Platformei „DA” să mergem cu măsuri cardinale privind implementarea în câteva săptămâni a Declarației, cu asumarea unor decizii și legi speciale de curățare a sistemului de administrare a statului și tragerea la răspundere a întregului anturaj al lui Plahotniuc. Vă promit că noi am însușit lecția. Sper că ieri Alexandr Jizdan a cunoscut-o suficient pe Arina Spătaru, care în ianuarie, când Jizdan se odihnea peste hotare, a fost la Bălți și a discutat cu persoanele, care au blocat drumul în satul Elizaveta, după un omor de rezonanță”, a conchis Slusari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md