01:57:39 20.05.2024
Stiri

Premierul Chicu, LAUDE pentru Andrei Năstase: „Salut mesajul pro-Moldova. Sper că și alți politicieni de opoziție vor urma exemplul domnului Năstase”

Politică 30.01.2020 15:00 Vizualizări2670 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu, LAUDE pentru Andrei Năstase: „Salut mesajul pro-Moldova. Sper că și alți politicieni de opoziție vor urma exemplul domnului Năstase”


Premierul Ion Chicu l-a lăudat astăzi pe liderul PPDA, Andrei Năstase, pentru abordarea avută în cadrul întrevederii cu Oliver Varhelyi, comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri de Extindere.

În cadrul întrevederii de ieri, liderul Platformei „DA” a sugerat comisarului Oliver Varhelyi mai multe direcții esențiale pentru creșterea economică durabilă și dezvoltarea mediului de afaceri prin facilități țintite, politici de simplificare a reglementărilor și resurse alocate noilor afaceri (start-up-uri).

De asemenea, Năstase a dorit să afle de la Varhelyi „despre noile orizonturi pe care le vor putea ținti propunerile DG Near cu privire la politicile UE în raport cu Parteneriatul Estic, noile priorități de integrare și colaborare în domeniul transportului internațional și național, asigurarea securității energetice și condițiilor pentru dezvoltarea economiei verzi și digitale, creșterea capitalului social și consolidarea rezilienței statelor.

Deoarece R. Moldova și UE vor lansa în curând negocieri asupra noii Agende de Asociere (2021-2027), liderul Platformei „DA” a reiterat dorința de a extinde programele de finanțare directă a autorităților locale și regionale din R. Moldova (după modelul „European village”), reducerea tarifelor de roaming, dar și de finanțare a micilor afaceri dezvoltate prin proiecte greenfield și hub-uri industriale integrate cu centrele de cercetare existente. „Este foarte important de a urmări mai multe investiții în programele de educație vocațională, accelerarea reformelor în sistemul organelor de drept și ale procuraturii, integritatea serviciului public și cimentarea practicilor de bună guvernare”.

Declarațiile lui Năstase l-au impresionat pe premierul Ion Chicu.

„Salut abordarea constructivă și mesajul pro-Moldova/pro-cetățeni transmis de domnul Năstase înaltului funcționar european. Mesajul similar transmis de mine lui Oliver Varhelyi cu câteva săptămâni în urmă, este confirmat și de către politicieni (de opoziție). Sunt sigur că partenerii europeni vor aprecia această abordare înțeleaptă. Sper că și alți politicieni de opoziție vor manifesta respect față de cetățenii țării și vor urma exemplul domnului Năstase”, a menționat Chicu într-o postare pe Facebook.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 761 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md