04:46:00 20.05.2024
Stiri

Ministrul de Externe de la București: „Avem nevoie de o coordonare mai bună și de unitate în Uniunea Europeană, în relația cu R. Moldova”

Știri 30.01.2020 19:00 Vizualizări1390 Autor: Ziarul National
Ministrul de Externe de la București: „Avem nevoie de o coordonare mai bună și de unitate în Uniunea Europeană, în relația cu R. Moldova”


Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat în cadrul Conferinței de lansare a președinției croate a Consiliului Uniunii Europene, care a avut loc joi, 29 ianuarie, la București că este nevoie de o coordonarea mai bună în UE în ceea ce privește relația cu R. Moldova, transmite Romanian Global News.

„Avem nevoie de o coordonare mai bună și de unitate în Uniunea Europeană, în relația cu Republica Moldova. Reiterez poziția României: calea europeană este unica soluție de a reforma profund instituțiile și de a livra rezultate tangibile pentru cetățeni. România va continua să susțină proiectele cu impact direct asupra oamenilor și așteptărilor lor – proiecte locale și de interconectare. Abordarea noastră trebuie să se bazeze pe mai multe aspecte: monitorizarea consistentă a implementării Acordului de Asociere și Liber Schimb, respectul pentru statul de drept, crearea unor programe pentru susținerea societății civile, focusare pe cetățeni, o strategie de comunicare comprehensivă”, a declarat Bogdan Aurescu.

Anterior, ministrul român de externe, a declarat anterior că România este interesată să susţină o Republică Moldova ca stat care promovează reforma, care este angrenată ireversibil pe calea europeană, pentru că singura şi cea mai sigură opţiune pentru Republica Moldova este calea integrării europene.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 807 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md