03:20:07 27.04.2024
Stiri

La APCE a fost abordată problema recunoașterii LEGITIMITĂȚII delegației din R. Moldova, după ce nu a fost inclus niciun reprezentant din partea Partidului „ȘOR”. Comisia regulament, imunităţi şi afaceri instituţionale a APCE urmează să se expună

Partide/Comunicate 28.01.2020 16:27 Vizualizări1125 Autor: Ziarul National
La APCE a fost abordată problema recunoașterii LEGITIMITĂȚII delegației din R. Moldova, după ce nu a fost inclus niciun reprezentant din partea Partidului „ȘOR”. Comisia regulament, imunităţi şi afaceri instituţionale a APCE urmează să se expună


În cadrul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care are loc în aceste zile, a fost abordată problema recunoașterii legitimității delegației din partea R. Moldova. Contestația a fost făcută în cadrul APCEde către Jan Liddell-Greinger din Marea Britanie, care a menționat că delegația R. Moldova nu este reprezentantă de exponenții tuturor fracțiunilor parlamentare.

„Din delegație fac parte toate fracțiunile, cu excepția celei a Partidului „ȘOR”. În ciuda numeroaselor cerințe de a include un reprezentant, fracțiunii Partidului „ȘOR” nu i-a fost oferit un mandat în cadrul delegației”, a spus delegatul APCE în cadrul ședinței, conform unui comunicat de presă al Partidului „ȘOR”.

În acest sens, Jan Liddell-Greinger a solicitat punerea la vot și examinarea acestei situații în Comisia regulament, imunităţi şi afaceri instituţionale a APCE.

Chestiunea respectivă a fost susținută prin vot și transmisă pentru examinare în comisia respectivă.

„În pofida normelor europene, majoritatea parlamentară de la Chișinău a refuzat să includă un reprezentant al Partidului „ȘOR” în delegația oficială a Moldovei la APCE. Reprezentanții fracțiunii Partidului „ȘOR” au contestat de mai multe ori decizia, inclusiv în mai multe structuri europene, printre care Parlamentul European și Consiliul Europei. Potrivit deciziei facțiunii, deputata Marina Tauber, secretara fracțiunii Partidului „ȘOR”, a fost propusă pentru componența delegației R. Moldova la APCE”, se arată în comunicatul Partidului „ȘOR”.

Comisia regulament, imunităţi şi afaceri instituţionale a APCE va lua o decizie pe marginea acestei probleme în următoarele zile.

Din delegația Legislativului R. Moldova fac parte vicepreședinții Parlamentului Vlad Batrîncea, președintele delegației, și Mihail Popșoi, membru al delegației, precum și Liviu Vovc – secretarul Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Gaik Vartanean - membrul Comisiei politică externă și integrare europeană, Andrian Candu - membrul Comisiei juridice, numiri și imunități.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md