22:23:07 26.04.2024
Stiri

Evadare „ca în FILME”, la un penitenciar din R. Moldova: Doi deținuți au început să sape un TUNEL sub zidul închisorii

Social 20.01.2020 15:12 Vizualizări1764 Autor: Ziarul National
Evadare „ca în FILME”, la un penitenciar din R. Moldova: Doi deținuți au început să sape un TUNEL sub zidul închisorii ANP


Doi deținuți de la Penitenciarul nr.2-Lipcani intenționau să evadeze printru-un tunel săpat sub zidul închisorii, dar au fost prinși până să-și pună planul în practică.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că deținuții au vârste de câte 22 de ani și au fost surprinși în flagrant delict, în timp ce săpau pe timp de noapte.

„Tentativă de evadare la Penitenciarul nr.2-Lipcani. Ca în filme, doi deținuți, condamnați pentru crime împotriva proprietății și grup criminal organizat, au început să sape în zidul închisorii, cu gândul ca într-o zi să evadeze. Deținuții, în vârsta de 22 de ani, au apucat să sape doar câțiva metri adâncime sub gardul de protecție din spatele penitenciarului. Planurile însă le-au fost date peste cap destul de repede, datorită reacționării prompte a administrației penitenciarului. Funcționarii instituției i-au reținut în flagrant delict ieri-seară, la orele 22:30, în baza unor informații preliminare. La deținuți au fost depistate obiecte ascuțite improvizate pentru a săpa tunelul”, cităm dintr-un comunicat al ANP.

Pe lângă anii de pușcărie la care au fost condamnați, cei doi deținuți, riscă încă până la trei ani de detenție pentru tentativa de a evada din locurile de detenție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md