12:47:33 26.04.2024
Stiri

Maia Sandu s-a adresat de URGENȚĂ procurorului general, iar ultimul trebuie să răspundă: „Este un nou TEST pentru Alexandr Stoianoglo”

Politică 16.01.2020 12:22 Vizualizări3853 Autor: Ziarul National
Maia Sandu s-a adresat de URGENȚĂ procurorului general, iar ultimul trebuie să răspundă: „Este un nou TEST pentru Alexandr Stoianoglo” zugo.md


Președinta PAS, Maia Sandu, i-a trimis un demers procurorului general, Alexandru Stoianoglo, prin care solicită ca instituția să confirme sau să infirme dacă că a fost filată de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) cât a exercitat funcția de prim-ministru.

„Președintele Dodon a spus că SIS m-a filat și că are informații compromițătoare. Apropo, am făcut o sesizare la Procuratura Generală pentru ca să investigheze acest caz. Dodon a spus că am fost filată. Vreau să știu dacă e adevărat sau nu. Procurorul să spună că minte Dodon. Dacă am fost filată, atunci să mi se spună pe ce dosar și care sunt documentele care au stat la bază”, a declarat ieri Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N 4.

Citește și: Maia Sandu a fost FILATĂ de SIS în perioada când era PRIM-MINISTRU. Președintele Dodon știa orice mișcare: „Am primit informații cu cine s-a întâlnit, unde s-a întâlnit și ce a VORBIT. E sugestiv unde s-a întâlnit Maia Sandu cu Rothschild”

Și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, spune că vrea să vadă ce răspuns va oferi Procuratura Generală.

Citește și: SIS DEZMINTE declarațiile făcute de Igor Dodon: Maia Sandu nu ar fi fost filată în timpul întâlnirii cu Rothschild. De unde știe președintele detalii de la acea întrevedere?

„Sesizarea pare a fi pe deplin justificată, dacă ținem cont de următoarele:

- În situația în care lucrurile stau așa cum a spus-o SIS-ul, dar și Dodon, că filarea nu a făcut-o SIS-ul, ci altcineva - în ce bază s-a făcut aceasta? Este vreun dosar penal? Că doar așa filajul poate fi făcut legal.

- Dacă nu există dosar penal și Dodon, totuși, a beneficiat de filarea ilegală a Maiei Sandu, este pasibil acesta de vreo răspundere? Logic da, or, totuși, vorbim de un filaj ilegal și transmiterea datelor acestuia către Igor Dodon.

Este dacă vreți un nou test pentru Alexandr Stoianoglo…

Da, nu exclud că, similar cum făcea procuratura lui Harunjen în cazul Plahotniuc, Stoianoglo să spună că Dodon este curat ca lacrima și că nu este nimic ilegal aici. Dar să nu uităm că așa gen de lucruri – când ilegalitățile crase sunt acoperite – nu sunt trecute cu vederea și răspunderea vine într-un final. Nu chiar azi, dar vine neapărat”, a avertizat Litvinenco.

Amintim că, anterior, președintele Igor Dodon a afirmat public, într-o emisiune televizată, că a primit informații operative de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) privind întrevederea pe care a avut-o, vara trecută, premierul Maia Sandu cu omul de afaceri britanic Nathaniel Rothschild.

„Am primit informații detaliate de la SIS – unde s-au întâlnit, despre ce au vorbit etc. Foarte interesant… foarte interesant cu ce se ocupau și unde se întâlneau”, a declarat șeful statului la o emisiune de la NTV Moldova.

Ulterior, SIS a negat faptul că i-ar fi oferit astfel de informații lui Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md