19:42:19 26.04.2024
Stiri

Blocul „ACUM” cere ședință extraordinară a Parlamentului pentru a discuta despre Aeroport, dar mai are nevoie de șapte semnături pentru a o putea convoca: Cine este deputatul din afara „ACUM”, care a susținut demersul blocului

Politică 10.01.2020 10:29 Vizualizări2113 Autor: Ziarul National
Blocul „ACUM” cere ședință extraordinară a Parlamentului pentru a discuta despre Aeroport, dar mai are nevoie de șapte semnături pentru a o putea convoca: Cine este deputatul din afara „ACUM”, care a susținut demersul blocului


Deputații din fracțiunile Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) solicită convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului, care se află în prezent în vacanță, pentru a discuta subiectul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC).

Pentru ca o asemenea ședință să aibă loc, este nevoie de semnăturile a cel puțin 34 de deputați.

„Am acumulat 27 de semnături ale deputaților pentru convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului pe subiectul Aeroportului, care posibil va continua cu audierea ministrului Economiei pe problema majorării tarifelor pentru transportarea pasagerilor. Avem nevoie de încă 7 semnături”, a anunțat astăzi vicepreședintele Legislativului, Alexandru Slusari.

Singurul deputat din afara Blocului „ACUM” care a semnat pentru convocarea acestei ședințe este independentul Ion Groza, care a devenit legislator fiind votat în circumscripția uninominală Cahul.

CITIȚI și ACUZAȚIE // Guvernul și Procuratura Generală IGNORĂ Parlamentul în cazul concesionării Aeroportului: „Nouă complicitate mafiotică în detrimentul interesului public ori sabotaj pe linie din partea acelorași personaje care-au profitat în anul 2013”

Menționăm că AIC are, din decembrie 2019, un nou proprietar - pe omul de afaceri rus Andrei Goncearenko. Deputații din opoziție acuză guvernarea că nu întreprinde măsuri pentru a rezilia contractul de concesiune a Aeroportului, încheiat în detrimentul intereselor statului, așa cum a stabilit un raport al Comisiei parlamentare de anchetă, conduse de Igor Munteanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md