10:02:44 26.04.2024
Stiri

Noi DETALII despre UCIDEREA tânărului de la Costești. A fost și a treia persoană, care i-a aplicat lovituri lui Dumitru. Acesta a zăcut mai bine de o oră într-un garaj, iar ulterior „plimbat” pe la INN. Agresorii și-au făcut și selfie

Social 09.01.2020 11:00 Vizualizări3234 Autor: Ziarul National
Noi DETALII despre UCIDEREA tânărului de la Costești. A fost și a treia persoană, care i-a aplicat lovituri lui Dumitru. Acesta a zăcut mai bine de o oră într-un garaj, iar ulterior „plimbat” pe la INN. Agresorii și-au făcut și selfie


Rudele lui Dumitru Jomir, tânărul de 21 de ani ucis în bătaie la Costești în noaptea dintre ani, prezintă noi detalii din „filmul groazei” pe care l-a trăit victima în ultimele momente ale vieții.

Într-o scrisoare remisă Ziarului NAȚIONAL, rudele băiatului lovit cu bestialitate de către consătenii săi descriu în detalii cum Dumitru a zăcut mai bine de o oră într-un garaj, până la sosirea ambulanței, cum a fost dus la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie (INN), unde nu ar fi fost primit, și cum agresorii se distrau făcând selfie cu mașina Poliției.

Apropiații lui Dumitru suspectează organele de drept că ar încerca să mușamalizeze acest caz, dar ei cer să li se facă dreptate și anunță că vor organiza proteste.

A fost agresat de trei persoane, doar două au fost identificate

Camerele de supraveghere au surprins momentul încăierării și se vede cum victima a fost bătută de trei tineri, nu doi cum ar fi declarat martorii și organele de drept.

A treia persoană nu a fost identificată până în prezent.

Asistența medicală de urgență a fost acordată foarte târziu

Un tânăr a sunat la 112 și a solicitat ajutor, comunicând cele întâmplate, însă apelul nu a fost luat în serios, pe motiv că tinerii au prezentat suspiciuni operatorului și l-au considerat a fi unul fals. După mai mult timp, o vecină a sunat din nou și tocmai din acel moment apelul a fost înregistrat.

Ambulanța ar fi venit după mai bine de o oră. Până să fie preluat de ambulanță, el a fost plasat într-un garaj, la podea. Chiar dacă la momentul maltratării sale și ulterior au fost prezente mai multe persoane, nimeni nu a anunțat Poliția despre infracțiune.

Citește și: VIDEO + 18 // Un tânăr din Costești a fost DESFIGURAT în noaptea de Revelion. Băiatul se zbate între viață și moarte, iar unul dintre AGRESORI a fost eliberat

Preluat de ambulanță și aflat într-o stare extrem de gravă, Dumitru a fost dus la cea mai apropiată instituție medicală de profil din Chișinău – Institutul de Neurologie și Neurochirurgie. Acolo, tânărul nu a primit asistență medicală. După refuzul de a-l interna, ambulanța l-a transportat pe Dumitru la Spitalul de Urgență. Ținând cont de leziunile cauzate, acesta a beneficiat de asistență medicală calificată foarte târziu.

Poliția a fost anunțată de administrația Spitalului de Urgență despre infracțiune

Poliția a fost anunțată despre internarea lui Dumitru Jomir de către administrația Spitalului de Urgență. Chiar dacă la momentul maltratării sale în satul Costești din raionul Ialoveni și ulterior au fost prezente mai multe persoane, nimeni nu a anunțat Poliția despre infracțiune.

În seara de 1 ianuarie, Poliția nu a venit la fața locului comiterii infracțiunii după ce Dumitru a fost internat la Urgență. Poliția a ajuns la fața locului mult mai târziu și rudele nu cunosc ce probe a luat. Cert este că agresorii trebuiau reținuți în acea seară, colectate dovezi și prelevate elementar probe de sânge, pentru a constata dacă au fost în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică la momentul comiterii faptei.

Există indicii ale unei investigări ineficiente

Rudele tânărului sunt indignate și consideră că organele de drept nu au acționat în totalitate în favoarea dreptății și a adevărului. Totodată, apropiații victimei cred că se dorește mușamalizarea cazului, dat fiind faptul că situația lui Dumitru era extrem de gravă din momentul internării la urgență, iar minorul care l-a bătut cu bestialitate a fost eliberat la scurt timp după reținere.

De asemenea, pe rețelele de socializare acești făptași și-au făcut selfie în mașina Poliției și în Inspectoratul de Poliție. Pozele au fost plasate chiar de agresori, dar șterse la scurt timp. Tinerii din localitate pot confirma acest lucru.

Citește și: VIDEO + 18 // Un tânăr din Costești a fost DESFIGURAT în noaptea de Revelion. Băiatul se zbate între viață și moarte, iar unul dintre AGRESORI a fost eliberat

Persoanele implicate în maltratarea lui Dumitru ar avea la activ și alte acțiuni ilegale în localitate - furturi, tâlhării etc. Comunitatea afirmă că ei fac parte dintr-o grupare criminală care este protejată și tolerată inclusiv de către Poliția din localitate.

Din motive necunoscute, corpul lui Dumitru va fi transmis rudelor abia azi.

Amintim că Dumitru a murit pe 5 ianuarie 2019, ora 10:30 la Spitalul de Urgență din Chișinău, după ce a fost snopit în bătaie de mai multe persoane în seara de Revelion. Tânărul se afla la petrecerea de Revelion împreună cu prietenii lui. La un moment dat, un amic de-al său a fost telefonat să iasă la poartă, iar primul l-a însoțit.

La poartă ar fi venit mai mulți tineri cu care s-a iscat o ceartă. La un moment dat, victima i-ar fi spus unei fete să nu se implice în „discuția băieților”, după care agresorii s-au năpustit asupra lui și l-au lovit cu o scândură de la gard, doborând-ul la pământ. Când a încercat să se ridice de la pământ, atacatorii l-ar fi lovit din nou, doborându-l pentru a doua oară și au și sărit cu picioarele în cap, desfigurându-l.

Martorii au declarat la Poliție că victima ar fi fost bătut de două persoane de 17 ani și 21 de ani. La scurt timp, cei doi tineri au ajuns pe mâna Poliției, dar cel minor a fost eliberat.

Dumitru Jomir va fi înmormântat sâmbătă, la ora 10:00, în satul Costești.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md