01:54:59 27.04.2024
Stiri

DOC // Ministrul Educației de la Chișinău, somat să spună cum va transfera rețeaua de licee private „Orizont” autorităților turce, la solicitarea lui Erdogan. Dodon a luat apă-n gură

Politică 03.01.2020 10:25 Vizualizări2883 Autor: Ziarul National
DOC // Ministrul Educației de la Chișinău, somat să spună cum va transfera rețeaua de licee private „Orizont” autorităților turce, la solicitarea lui Erdogan. Dodon a luat apă-n gură


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și-a exprimat speranța, în cadrul unei conferințe de presă susținute recent alături de Igor Dodon, că rețeaua de licee private „Orizont” din R. Moldova vor fi transferate către o fundație care aparține autorităților turce.

„Ne așteptăm ca școlile FETA (liceele „Orizont” sunt finanţate de mișcarea clericului exilat turc Fethullah Gulen, rivalul politic al lui Erdogan - n.r.) să fie transferate către fundația „Maarif” din țara noastră”, a declarat Erdogan pe 30 decembrie 2019 alături de Dodon, care a întreprins o vizită în Turcia și care a tăcut mâlc la acest subiect.

În aceeași conferință, Erdogan i-a mulțumit lui Dodon și pentru expulzarea din anul 2018 a celor șapte profesori turci care au ajuns direct în închisorile din Turcia și Dodon, care spunea anterior că nu ar fi avut nimic cu această operațiune, a tăcut din nou.

CITIȚI și Înțelegeri SECRETE între Dodon și Erdogan? Presa de la Ankara relatează că autoritățile de la Chișinău au PROMIS să transmită Turciei instituțiile de învățământ deținute de FETO. „Dodon, Chicu, Popovici nu vor să ne spună nimic?”

Având în vedere această situație „foarte gravă”, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco, Virgiliu Pâslariuc şi Veronica Roşca au trimis un demers la Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, solicitându-i ministrului Corneliu Popovici să spună cum poate avea loc din punct de vedere legal „transferarea” către Fundația „Maarif” a instituției de învățământ Liceul „Orizont”, în condițiile în care aceasta este o instituție privată?

CITIȚI și VIDEO // Dodon NU a îndrăznit să-i ceară lui Erdogan ELIBERAREA celor șapte profesori turci? Președintele Turciei i-a MULȚUMIT public șefului statului pentru EXTRĂDAREA profesorilor de la „Orizont”

De asemenea, Popovici va trebui să le spună deputaților dacă este adevărat că Igor Dodon a acceptat de principiu solicitarea lui Recep Tayyip Erdogan vizând „transmiterea la dispoziția Turciei” a rețelei de licee „Orizont”, este sau nu luată în considerație de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova potenţiala decizie a lui Igor Dodon de a transmite la dispoziţia Turciei instituţiile de învăţământ din rețeaua de licee „Orizont”, dar și dacă au avut loc deja sau se preconizează contacte ale reprezentanților Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova cu reprezentanți ai Fundației „Maarif”?




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md