18:26:00 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Președintele Dodon s-ar afla la ODIHNĂ, împreună cu familia, în Turcia. Un politician propune ARESTAREA lui chiar pe Aeroport: „Sunt DOVEZI evidente. El nu mai este președinte”

Politică 02.01.2020 14:04 Vizualizări11616 Autor: Ziarul National
VIDEO // Președintele Dodon s-ar afla la ODIHNĂ, împreună cu familia, în Turcia. Un politician propune ARESTAREA lui chiar pe Aeroport: „Sunt DOVEZI evidente. El nu mai este președinte”


Președintele Igor Dodon, împreună cu soția și copiii săi, s-ar afla în aceste zile la mare în Turcia. Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, propune ca Dodon să fie arestat imediat când ar urma să se întoarcă în R. Moldova chiar pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), deoarece s-ar face vinovat de extrădarea ilegală a celor șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”.

Liberalul a menționat astăzi, într-o conferință de presă, că a adunat mai multe materiale despre ilegalitățile care ar fi fost comise de Igor Dodon și apropiații săi în ultimii 15 ani. Aceste materiale, spune Chirtoacă, urmează să fie transmise organelor de drept din mai multe state din UE.

Citește și: Înțelegeri SECRETE între Dodon și Erdogan? Presa de la Ankara relatează că autoritățile de la Chișinău au PROMIS să transmită Turciei instituțiile de învățământ deținute de FETO. „Dodon, Chicu, Popovici nu vor să ne spună nimic?”

Chirtoacă mai spune că cea mai gravă infracțiune care ar fi fost comisă de Dodon este extrădarea celor șapte profesori turci. „El acum se află cu familia în Turcia. Este în vacanță la mare, pe bani publici. Zilele acestea am primit confirmarea cum au fost expulzați cei șapte profesori turci. Erdogan i-a mulțumit lui Dodon pentru extrădarea celor șapte, iar el nu a avut nicio obiecție. Suntem în fața unui președinte infractor. Dodon, atunci când va ajunge în R. Moldova, trebuie suspendat din funcție și arestat. Este hotărârea CEDO prin care a fost condamnată R. Moldova. Dodon e în fața unei situații juridice împlinite. Sunt dovezi. El nu mai poate acționa în condiții obișnuite. El nu mai este președinte. Este anul 2020 și R. Moldova nu mai are președinte. Dodon își odihnește osul în Turcia pe banii cetățenilor R. Moldova”, a spus Chirtoacă.

Citește și: VIDEO // Dodon NU a îndrăznit să-i ceară lui Erdogan ELIBERAREA celor șapte profesori turci? Președintele Turciei i-a MULȚUMIT public șefului statului pentru EXTRĂDAREA profesorilor de la „Orizont”

Potrivit liberalului, Dodon a recunoscut tacit, prin faptul că nu a infirmat spusele lui Erdogan, că se face vinovat de extrădarea turcilor.

De asemenea, acesta a prezentat un dosar cu toate infracțiunile care ar fi fost comise de Dodon. „Noi chiar astăzi vom depune la Parlament un demers prin care vom cere suspendarea lui Dodon. El a încălcat Constituția, lucru constatat și de CEDO (cazul profesorilor turci n.r.). El vrea al doilea mandat pentru a nu răspunde pentru toate fărădelegile comise. Am o investigație de 15 pagini despre ilegalitățile comise de el. E vorba de acte normative, decizii luate de el, Greceanîi și alții. Dodon nu a fost niciodată al lui Voronin. El, la fel ca și alți tineri, a fost propulsați în funcții-cheie de Plahotniuc. Ce se întâmplă acum? Toate afacerile lui Plahotniuc merg bine, iar Dodon este la mare în Turcia”, a conchis Chirtoacă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md