05:23:57 27.04.2024
Stiri

Un fost membru al CCA a dezvălui în ce circumstanţe TVR a fost privată frecvenţa NAŢIONALĂ: „Jocurile fuseseră făcute, iar decizia fusese transmisă la CCA, pentru a fi pusă în aplicare"

Social 31.12.2019 09:19 Vizualizări3220 Autor: Ziarul National
Un fost membru al CCA a dezvălui în ce circumstanţe TVR a fost privată frecvenţa NAŢIONALĂ: „Jocurile fuseseră făcute, iar decizia fusese transmisă la CCA, pentru a fi pusă în aplicare


Fostul membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Vlad Ţurcanu, susţine că Vladimir Voronin şi Vlad Plahotniuc au fost cei care au făcut ca TVR-ul să piardă în 2007 frecvenţa naţională.

„Eram acolo, la CCA, în 2007, când TVR era eliminată din spațiul audiovizual al R. Moldova. În zadar ne-am zbătut, alături de Ludmila Vasilache, să prevenim un grav abuz și o mare nedreptate.

CITIȚI și TVR revine în casele tuturor basarabenilor după o pauză de 12 ani. Consiliul Audiovizualului a votat unanim chestiunea acordării frecvenţei naţionale pentru „TVR Moldova”

Jocurile fuseseră făcute, iar decizia fusese transmisă la CCA, pentru a fi pusă în aplicare. Voronin, care începea să piardă controlul asupra sistemului, dăduse girul din ură pentru tot ce e românesc. Plahotniuc, căruia îi aparținea (lui și partenerilor săi de atunci) planul sinistru, avea nevoie de frecvențele grase ale TVR pentru a-și consolida imperiul mediatic și a captura piața de publicitate.

Când s-a ajuns la CEDO cu acest dosar, președintele Timofti m-a delegat în comisia care trebuia să ajungă la o înțelegere cu statul român. După o primă ședință comună, „ai noștri” nu m-au mai chemat la negocieri, pentru a nu le strica socotelile. În felul acesta, TVR Moldova a recăpătat doar o nouă licență, nu și frecvențele terestre care i-ar fi permis să aibă acoperire națională.

Abia acum i se redă TVR Moldova ceea ce îi aparține de drept. Presupun că CCA (CA, cum se numește acum) a luat această decizie pentru a îndepărta discuțiile de la preluarea unei hălci importante din audiovizualul local de către ruși. Aceasta e, însă, altă discuție, la fel de importantă. Felicitări, TVR Moldova!", a scris Vlad Ţurcanu pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md