06:02:10 27.04.2024
Stiri

Una dintre cele mai bogate țări din lume implementează „Agenda fericirii” sub coordonarea Ministerului Fericirii și Bunăstării

Știri 28.12.2019 20:30 Vizualizări1794 Autor: Ziarul National
Una dintre cele mai bogate țări din lume implementează „Agenda fericirii” sub coordonarea Ministerului Fericirii și Bunăstării


Emiratele Arabe Unite își propun să aducă țara în top 5 mondial al celor mai fericite state din lume, până în 2021, cu ajutorul „Agendei fericirii” promovate de Ministerul Fericirii și Bunăstării, relatează Digi24.

Programul guvernamental implementat de Ministerul Fericirii şi Bunăstării prevede ca toate sectoarele domeniului public să coopereze pentru aplicarea „Agendei fericirii” prin care oamenii sunt învăţaţi să îşi schimbe felul în care gândesc şi se raportează la fericire.

„Agenda fericirii” este un program naţional care stabileşte politici şi servicii guvernamentale care promovează stilul de viaţă pozitiv în comunitate şi care are un plan de dezvoltare a unui indice de fericire care măsoară cât de mulţumiţi sunt oamenii.

Pentru ca programul implementat să fie eficient, cei 60 de responsabili cu fericirea din Ministerului se raportează la îndeplinirea treptată a trei puncte.

În primul rând, instituția și-a propus să includă fericirea în politicile şi serviciile organismelor guvernamentale şi la locul de muncă. În al doilea rând, este interesată de promovarea pozitivităţii şi fericirii ca stil de viaţă în comunitate. În al treilea rând, dezvoltă repere şi instrumente pentru măsurarea fericirii.

Programul desfășurat la nivel național se adresează cetăţenilor emirieni, expaţilor care trăiesc şi lucrează pe teritoriul Emiratelor, dar şi vizitatorilor.

Ministerul Fericirii și Bunăstării a fost creat în 2016 și plasat sub conducerea unei femei, Excelența Sa Ohood bint Khalfan Al Roumi, cu o experiență vastă în management, politici și strategii guvernamentale, precum și în conducerea mai multor inițiative și programe strategice guvernamentale. Aceasta a deținut mai multe funcții în cadrul Guvernului din Emiratul Dubai și al guvernului federal.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md