05:12:43 27.04.2024
Stiri

Guvernul va plăti 1,8 MILIOANE de lei unei bănci fondate de Rusia, Belarus și Kazahstan. Maia Sandu: „Cetățenii NU trebuie să achite nota de plată pentru guvernarea iresponsabilă a lui Dodon”

Economie 20.12.2019 10:00 Vizualizări2750 Autor: Ziarul National
Guvernul va plăti 1,8 MILIOANE de lei unei bănci fondate de Rusia, Belarus și Kazahstan. Maia Sandu: „Cetățenii NU trebuie să achite nota de plată pentru guvernarea iresponsabilă a lui Dodon”


Guvernul R. Moldova va achita în 2020 o sumă de 1,8 milioane de lei în calitate de cotă de participare la capitalul Băncii de Dezvoltare Eurasiatică, fondată de către Rusia, Belarus, Kazahstan, Tadjikistan, Armenia și Kârgâzstan.

Acest lucru a fost aprobat ieri, printr-un amendament la proiectul legii bugetului pentru anul 2020, de către deputații socialiști și democrați.

Fostul premier Maia Sandu atrage atenția că cetățenii „nu trebuie să achite nota de plată pentru guvernarea iresponsabilă și incompetentă” a președintelui Igor Dodon, care ar intenționa să înfunde în datorii R. Moldova pentru proiectele sale electorale.

„După ce a înțeles că instituțiile europene și alți parteneri de dezvoltare acordă bani doar pentru reforme adevărate, Guvernul lui Dodon caută bani acolo unde nu te întreabă nimeni de reforme și nici cât de corect cheltui banii. (...) Guvernul vrea să ia bani de la această bancă pentru a finanța proiectele electorale ale lui Dodon, chiar dacă costurile sunt mult mai mari decât dacă s-ar împrumuta din surse sigure precum UE, Banca Mondială, BERD, BEI și altele. Putem doar să ne imaginăm gradul de transparență cu care se vor implementa proiectele finanțate din aceste surse”, a comentat Maia Sandu.

Fostul premier a cerut autorităților să renunțe la ideea aderării la Banca de Dezvoltare Eurasiatică, să continue reformele inițiate de Guvernul Sandu, asigurând „acces la surse ieftine de finanțare a proiectelor investiționale”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md