05:25:14 27.04.2024
Stiri

Donald Trump, la un pas de DEMITERE. Camera Reprezentanţilor a votat pentru INCULPAREA preşedintelui în vederea demiterii. Reacţia preşedintelui SUA

Știri 19.12.2019 07:30 Vizualizări1464 Autor: Ziarul National
Donald Trump, la un pas de DEMITERE. Camera Reprezentanţilor a votat pentru INCULPAREA preşedintelui în vederea demiterii. Reacţia preşedintelui SUA


Casa Albă a declarat miercuri, printr-un comunicat, că inculparea preşedintelui american Donald Trump reprezintă unul dintre cele mai „ruşinoase episoade politice din istoria ţării”, relatează site-ul postului CNN, transmite mediafax.ro.

Afirmaţiile au fost făcute în contextul în care Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a votat în favoarea ambelor articole pentru inculpare în vederea demiterii preşedintelui Donald Trump.

Şi preşedintele Donald Trump a condamnat miercuri decizia Camerei Reprezentanţilor după ce membrii acesteia au votat în favoarea celor două articole pentru inculpare în vederea demiterii liderului de la Casa Albă, relatează CNN.

"Prin inculparea ilegală şi neconstituţională, democraţii şi-au declarat ura pentru alegătorii americani", a declarat Donald Trump.

"După trei ani de vânătoare de vrăjitoare, farse şi înşelăciuni, democraţii din Camera Reprezentanţilor încearcă să anuleze voturile a milioane de americani patrioţi", a adăugat acesta.

Membrii Camerei Reprezentanţilor au votat în cursul nopţii de miercuri spre joi în favoarea celor două articole de inculpare privind abuzul de putere şi obstrucţionarea Congresului. Ambele articole au primit 230 de voturi pentru, din partea democraţilor şi 197 împotrivă, din partea republicanilor.

Cazul va ajunge în Senatul SUA, aflat sub controlul Partidului Republican, care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md